Αν σιωπούμε, θα γίνονται συνεχώς απολύσεις Reviewed by Momizat on . Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Ν. Τρικάλων   Ανακοίνωση-Καταγγελία   Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη των Τρικάλων την ενέργεια της πολυεθνικής Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Ν. Τρικάλων   Ανακοίνωση-Καταγγελία   Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη των Τρικάλων την ενέργεια της πολυεθνικής Rating: 0

Αν σιωπούμε, θα γίνονται συνεχώς απολύσεις

Αν σιωπούμε, θα γίνονται συνεχώς απολύσεις

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Ν. Τρικάλων

 

Ανακοίνωση-Καταγγελία

 

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη των Τρικάλων την ενέργεια της πολυεθνικής και των ιδιοκτητών του καταστήματος πώλησης ενδυμάτων Benetton στα Τρίκαλα, να απολύσουν την Τρίτη 29 Απρίλη 2014, χωρίς αποζημίωση, εργαζόμενη, μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων και στέλεχος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, διότι δεν υπέγραψε προσωπική σύμβαση, με μείωση και ελαστικοποίηση ωραρίου, μείωση μισθού, δηλώνοντας ότι είναι μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων.

Η απόλυση αυτή είναι η τελευταία μιας διαδικασίας-προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Προηγήθηκαν: α) Η παράνομη απόλυση την ημέρα της απεργίας, στις 26-09-2012, της συναδέλφου Θ.Τ επειδή αρνήθηκε να υπογράψει πως πληρώνεται περισσότερο απ’ όσα παίρνει στην πραγματικότητα και επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. β) Η κατά συρροή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. γ) Η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων, η αυθαιρεσία των καπιταλιστών, η ισοπέδωση των εργατικών καταχτήσεων, η μείωση των μισθών, η κατάργηση του δικαιώματος του συνδικαλισμού (ζήτησαν την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τις εργαζόμενες, με την οποία να δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ταυτόχρονα να δέχονται τη μείωση του μισθού τους στο ύψος του βασικού μισθού που είναι 586 ευρώ μικτά, δηλαδή, κάτω από 500 ευρώ, καθαρά)!

Συνάδερφοι-ισες εργαζόμενοι:

Η προσπάθεια των καπιταλιστών συνολικά, και των συγκεκριμένων της πολυεθνικής Benetton ειδικότερα, να τσακίσουν και τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα που έχει την προστασία της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών-τοκογλύφων-δανειστών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., δεν θα περάσει.

Τόσο το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, του οποίου η εργαζόμενη είναι μέλος και στήριξε με τη στάση της όσο και το Εργατικό Κέντρο Ν. Τρικάλων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, πρέπει να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου και για την εργατική τάξη που δεινοπαθεί συνολικότερα.

Η εργατική τάξη των Τρικάλων και ολόκληρης της χώρας, με τους αγώνες της μέσα από τα συλλογικά της όργανα, με ενιαίο μέτωπο, θα αποκρούσει την επίθεση των καπιταλιστών και θα κάμψει την επιθετικότητά τους!

Ως εργατική τάξη, πρέπει με τους αγώνες μας, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των καπιταλιστών και των τοκογλύφων-δανειστών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και να αναδείξουμε  τη δική μας εργατική κυβέρνηση, τη δικιά μας εξουσία, τη μόνη ικανή:

-Να δώσει δουλειά με πλήρη δικαιώματα σε όλους.

-Να ικανοποιήσει τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα.

-Να καταργήσει με νόμο τις απολύσεις.

-Να διαγράψει μονομερώς το χρέος.

-Να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ.

-Να τσακίσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους.

-Να καταργήσει το «ιερό» δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας και της ιδιοποίησης του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.

-Κρατικοποιώντας τράπεζές, μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με εργατικό έλεγχο,.

– Με κεντρικό σχεδιασμό καταπολέμησης  της φτώχειας, της ανεργίας.

-Εξασφαλίζοντας δωρεάν αναβαθμισμένη μόρφωση-υγεία για το λαό.

Τέτοια κυβέρνηση έχουμε ανάγκη σήμερα. Τέτοια θα αναδείξουμε και θα επιβάλλουμε με τους αγώνες μας.

 

 

Μάης 2014

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Ν. Τρικάλων

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή