«Αξίζετε τον μεσαίωνα που επιλέγετε να ζείτε» Reviewed by Momizat on . Τις τελευταίες μέρες ένα συγκρότημα εν μέρει ελληνικό αλλά με πολλά ελληνικά στοιχεία προχώρησε σε μια απόφαση, η οποία έχει διχάσει τις απόψεις  του κοινού. Η Τις τελευταίες μέρες ένα συγκρότημα εν μέρει ελληνικό αλλά με πολλά ελληνικά στοιχεία προχώρησε σε μια απόφαση, η οποία έχει διχάσει τις απόψεις  του κοινού. Η Rating: 0

«Αξίζετε τον μεσαίωνα που επιλέγετε να ζείτε»

«Αξίζετε τον μεσαίωνα που επιλέγετε να ζείτε»

Τις τελευταίες μέρες ένα συγκρότημα εν μέρει ελληνικό αλλά με πολλά ελληνικά στοιχεία προχώρησε σε μια απόφαση, η οποία έχει διχάσει τις απόψεις  του κοινού. Η μπάντα αυτή είναι οι ELECTRICLITANY.  Δεν ζουν Ελλάδα αλλά η παρουσία τους είναι συχνή εδώ. Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και το εκλογικό αποτέλεσμα σε Βόλο και Πειραιά αλλά και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, εξέδωσαν μια ανακοίνωση και μια συνοδευτική επεξήγηση αργότερα (http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/48793), όπου ανακοινώνουν την μη πραγματοποίηση συναυλιών στις πόλεις αυτές.

            Από τότε ξεκίνησε μια διαφωνία, όχι μόνο φίλων της μπάντας, σχετικά με την απόφαση αυτή, για το αν είναι σωστή. Η «τιμωρία» του κοινού τους δηλαδή ,όπως λένε μερικοί. Μήπως θα έπρεπε να παρευρεθούν για «αφύπνιση» του κόσμου;  Μέσα στην όλη αδιαφορία των καλλιτεχνών, εκτός της περίπτωσης ΕΡΤ,  ποια θα πρέπει να είναι η στάση των καλλιτεχνών;  Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι όλα επικοινωνιακά τρικ. Οι καλλιτέχνες πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Όποιες και να είναι αυτές. Είτε να παρευρεθούν και να φωνάξουν, κι ας λείπουν και οι κάμερες της τηλεόρασης καμιά φορά, δεν πειράζει, είτε να απέχουν. Χρειάζονται να κάνουν πράξεις. Με την πράξη αυτή των παιδιών ήδη ασχολήθηκε αρκετός κόσμος σχετικά με την «πεφωτισμένη» ψήφο σε «μαφιόζους» και εφοπλιστές. Άρα κάτι κινείται.

            Θα πρέπει, λοιπόν, οι καλλιτέχνες του τόπου μας να δείξουν μια δραστηριότητα φωνάζοντας μας για τον «μεσαίωνα που επιλέγουμε να ζούμε», όπως σωστά αναφέρουν οι ΕLECTRICLITANY. Ο Αναγνωστάκης μέσα από τη φυλακή το φώναζε στο ποίημα του «Στον Νίκο Ε». Ας το κάνουμε/ετε/ουν πράξη.

Χρήστος Καραλής

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή