"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Αξιοποίηση και χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το άμεσο και γενικευμένο ενδιαφέρον του Δήμου Τρικκαίων για την αξιοποίηση και χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκφράστηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου σε ειδική ημερίδα. Πρόκειται για ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η οποία αφορούσε στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, σε ξενοδοχείο των Αθηνών.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα οφέλη προς το περιβάλλον από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ έγινε και παρουσίαση των τεχνολογιών των ηλεκτρικών οχημάτων και των πλεονεκτημάτων τους, ενώ αναφέρθηκαν επιτυχημένες εφαρμογές από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Επίσης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν επιχειρηματικά μοντέλα για τη χρηματοδότηση και τη χρήση ηλεκτρικών τροχοφόρων και δικτύου σταθμών φόρτισης για ιδιωτικούς ή δημόσιους στόλους οχημάτων. Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «eMobilityWorks» και ο κ. Παπαστεργίου παρακολούθησε τις εργασίες της, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Κωτούλα.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνομίλησε με τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη, προκειμένου να του θέσει τα πολλά και πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που ο Δήμος επιδιώκει να επιλυθούν. Ως γνωστόν, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί ήδη την εγκατάσταση φυσικού αερίου στα 62 δημοτικά του κτήρια (με προϋπάρχουσα μελέτη), τη συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλίας για άμεση χρήση του φυσικού αερίου σε ορισμένα ενεργοβόρα κτήρια, την ανάγκη ένταξης και δημοτικών κτηρίων σε δράση του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», καθώς και την υποβολή μελέτης στο ΚΑΠΕ, για τη χρηματοδότηση εγκατάστασης φυσικού αερίου σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σε διάστημα δύο μηνών, η δημοτική αρχή προώθησε όλα αυτά τα ζητήματα, οπότε, για μια ειδικότερη ενασχόληση της Πολιτείας, ο κ. Παπαστεργίου θα θέσει πιο επισταμένα τα θέματα στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτη, σε νέα συνάντηση.

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης