"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Αξιοσημείωτη αλλαγή: ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ σε επαναληπτική εκλογή στον Δήμο Καισαριανής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στον Δήμο Καισαριανής, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, ακύρωσε την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κοντόσταυλου, ο οποίος υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα, δημοσιεύτηκε απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κάνει δεκτή την ένσταση του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταματέλο, ο οποίος υποστηριζόταν από το ΚΚΕ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ένσταση αφορά την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, όταν ο συνδυασμός του Ηλ. Σταματέλου είχε βρεθεί τρίτος.

Με βάση το επίσημο αποτέλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών μετά και την καταμέτρηση του 100% των εκλογικών τμημάτων, ο συνδυασμός του ΚΚΕ έμενε εκτός δευτέρου γύρου για μία ψήφο, αφού εμφανιζόταν να έχει συγκεντρώσει 2.766 ψήφους, έναντι 2.767 ψήφους του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Καισαριανής Αντώνη Καμπάκα.

Ο τελευταίος συμμετείχε στον β’ γύρο και έχασε από τον Γ. Κοντόσταυλο.

Το εκλογοδικείο ακυρώνει τώρα τον β’ γύρο των εκλογών στον Δήμο Καισαριανής.

Στην ένστασή του το ΚΚΕ επικαλείται ακυρότητα του 2ου γύρου και υποστηρίζει ότι ο Ηλ. Σταματέλος θα έπρεπε να έχει λάβει μέρος καθώς στην καταμέτρηση κακώς του είχαν ακυρωθεί εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.

Ο ισχυρισμός αυτός έγινε δεκτός και γι’ αυτό ο β’ γύρος των εκλογών θα επαναληφθεί μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης