Απάντηση προέδρου Ε.Α.Σ. Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα Reviewed by Momizat on . Τα συμφέροντα της Ένωσης και του Εργοστασίου, των συνεταιριζόμενων αγροτών, των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων και των εργαζομένων διασφαλίζονται με την   αύξηση το Τα συμφέροντα της Ένωσης και του Εργοστασίου, των συνεταιριζόμενων αγροτών, των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων και των εργαζομένων διασφαλίζονται με την   αύξηση το Rating: 0

Απάντηση προέδρου Ε.Α.Σ. Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα

Απάντηση προέδρου Ε.Α.Σ. Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα

Τα συμφέροντα της Ένωσης και του Εργοστασίου, των συνεταιριζόμενων αγροτών, των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων και των εργαζομένων διασφαλίζονται με την   αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Εργοστασίου. Μια αύξηση η οποία από την πρώτη στιγμή, ανέφερα και ήμουν κατηγορηματικός και απόλυτος  ως προς αυτό, ότι θα καλύπτονταν ΜΟΝΟ από τους συνεταιρισμούς, τους συνεταιριστές, από τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους με την ΤΡΙΚΚΗ και από  τους εργαζομένους με μικρά, μειοψηφικά ποσοστά τα οποία, σε καμία περίπτωση, δε θα αλλοίωναν την κυριαρχία της Ένωσης στο μετοχικό κεφάλαιο η οποία επί ημερών μου ενισχύθηκε περαιτέρω και επομένως  τον συνεταιριστικό χαρακτήρα του Εργοστασίου τον οποίο ούτως ή άλλως εγγυάται το καταστατικό του. Το Εργοστάσιο Γάλακτος νοείται ΜΟΝΟ ως συνεταιριστικό. Τελεία και παύλα.

Δυστυχώς, οι συστηματικοί λασπολόγοι έκαναν το θαύμα τους. Παρουσίασαν το άσπρο… μαύρο. Στις συναντήσεις που είχα τις τελευταίες ημέρες και ώρες με παραγωγούς και εργαζομένους διαπίστωσα ότι λόγω αυτής της λασπολογίας, δεν υπάρχει διάθεση μαζικής συμμετοχής στην αύξηση η οποία νοείται μόνο απ’ αυτούς και όχι με τη συμμετοχή μεγάλων αφεντικών, όπως δημόσια ήδη ανέφερα.

Επειδή, πλέον ο στόχος της συμμετοχής με μικρά, μειοψηφικά ποσοστά εκατοντάδων παραγωγών και εργαζομένων δεν πρόκειται να επιτευχθεί και επειδή, απερίφραστα ανέφερα ότι μεγάλα αφεντικά δεν θα περάσουν ούτε από την μπροστινή ούτε από την πίσω πόρτα του Εργοστασίου, αποφάσισα να προτείνω στην Γενική Συνέλευση της Ε.Α.Σ. Τρικάλων να μην προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Εργοστασίου Γάλακτος.

Επιμένω ότι με την αύξηση θα διασφαλίζονταν τα συμφέροντα του Εργοστασίου και της Ένωσης απέναντι στις ασύμμετρες απειλές οι οποίες εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια και οι οποίες εκδηλώνονται, τις τελευταίες εβδομάδες, υπό τη μορφή ανοιχτού πολέμου με στόχο να επιφέρουν καίριο πλήγμα στην Ένωση υπονομεύοντας ανοιχτά και τη λειτουργία της κορυφαίας της δραστηριότητας που είναι το Εργοστάσιο Γάλακτος.

Επειδή, στη διαχρονική μου πορεία ως συνεταιριστής δεν έχω επιτρέψει σε κανένα να αμφισβητήσει την ακεραιότητά μου και ούτε πρόκειται να το επιτρέψω αυτό, (εκείνοι δε, που επιχείρησαν με συκοφαντικές επιθέσεις να το πράξουν, τιμωρήθηκαν από τη δικαιοσύνη). Επειδή, δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να διασπείρει συκοφαντίες, εν είδη φημών, κατέληξα στην απόφαση να μην εισηγηθώ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και είμαι βέβαιος ότι τους λόγους που επικαλούμαι θα συμμεριστεί και η πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης.

Ελπίζω και εύχομαι η συγκεκριμένη μου απόφαση να μην αποδειχθεί επιζήμια για την Ένωση και το Εργοστάσιο, όμως επειδή δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπεια και το όνομά μου, τα οποία με πολύ δουλειά και κόπο έχτισα αγωνιζόμενος από μικρό παιδί, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσω. Σε τυχόν αρνητικές εξελίξεις τις οποίες απεύχομαι, πλέον μεράδι ευθύνης έχουν και εκείνοι που πήραν τη σκυτάλη από τους συκοφάντες του παρασκηνίου και βγήκαν με αήθεις επιθέσεις και κατάπτυστα υπονοούμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

 

Αχιλλέας Λιούτας

Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή