Απάντηση του Δήμου Πύλης για το κονάκι Δερβέναγα

Σχετικά άρθρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ

Τον κ. Κ. Κουτσονάσιο

ΘΕΜΑ: «ΚΟΝΑΚΙ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ» (Δερβέναγα)

  Το ότι σήμερα υπάρχουν ακόμα πολίτες που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά είναι κάτι παραπάνω και από ενθαρρυντικό για τον τόπο μας .

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πύλης από την αρχή της θητείας της έβαλε σαν στόχο όχι μόνο την συντήρηση αλλα και την δυνατότητα χρησιμοποίησης του κτηρίου με τίτλο : «Επανάχρηση και αξιοποίησης σε στέγη πολιτισμού, παράδοσης & φιλοξενίας»

Για να γίνουν όλα αυτά απαιτούνται πρώτα και κύρια μελέτες εγκεκριμένες από την αρμόδια Αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο δήμος διέθεσε  37.200 ευρώ , ώστε να γίνουν όλες οι μελέτες  και να εγκριθούν από την αντίστοιχη αρχαιολογική υπηρεσία.

  Σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία της περιφέρειας και με το αρ. πρωτ.  30131/31-5-22 στάλθηκε στο υπουργείο πολιτισμού για έγκριση.

Για τον Δήμο Πύλης

Ο Γ. Γραμματέας

Στέφανος Παιδής

Αρχιτέκτονας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης