Απάντηση Τσιλιμίγκα σε Αγοραστό Reviewed by Momizat on . Μόνο στη νευρικότητα και το άγχος ενόψει της αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής, μπορούμε να αποδώσουμε την σπουδή αλλά και τις ανακρίβειες στις οποίες προσέφυγε Μόνο στη νευρικότητα και το άγχος ενόψει της αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής, μπορούμε να αποδώσουμε την σπουδή αλλά και τις ανακρίβειες στις οποίες προσέφυγε Rating: 0

Απάντηση Τσιλιμίγκα σε Αγοραστό

Απάντηση Τσιλιμίγκα σε Αγοραστό

Μόνο στη νευρικότητα και το άγχος ενόψει της αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής, μπορούμε να αποδώσουμε την σπουδή αλλά και τις ανακρίβειες στις οποίες προσέφυγε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός προκειμένου να αποπειραθεί να απαντήσει σ’ όσα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Τσιλιμίγκας υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου λίγη ώρα νωρίτερα κι ενώ ο νυν Περιφερειάρχης, μόλις χθες, είχε παρουσιάσει εφ’ όλης της ύλης το έργο του σε συνέντευξη  στο Βόλο. Αναγκάσθηκε ο κ. Αγοραστός, έμπλεος ανασφάλειας για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, να καταφύγει σε εύκολες ατάκες προσπαθώντας να μειώσει το πρόσωπο του κ. Ν. Τσιλιμίγκα και επιλεκτικώς το πρόσωπο της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Λάρισας κ. Ευ. Λιακούλη. Είπε πολλά ο νυν Περιφερειάρχης για «επιστράτευση του κ. Τσιλιμίγκα το τελευταίο διάστημα», για «άγνοιά του πάνω στα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας που διεκδικεί τη θέση του Περιφερειάρχη» και για υποβολεία που του υπαγορεύουν τι να πει, επανέλαβε ότι «το έργο του είναι αυτό που ενοχλεί» και αποπειράθηκε να αντεπιτεθεί για τα περί κομματικής υποψηφιότητας που ο κ. Τσιλιμίγκας του καταλόγισε. Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Αγοραστό κάποια πράγματα που προσποιείται πως αγνοεί.

–  Ο κ. Τσιλιμίγκας εξαρχής ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του πως «δεν μηδενίζει κανένα έργο». Διατύπωσε ωστόσο την κριτική του για όσα η Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε το προηγούμενο διάστημα. Διατύπωσε ακόμη την θέση της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» για τη διαφορά αντίληψης και προταγμάτων όσων αφορά στην επικείμενη αναμέτρηση. Παρουσίασε επίσης στοιχεία του προγράμματος της παράταξης που ο νυν Περιφερειάρχης πεισμόνως αρνείται πως υπάρχει, ενώ γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Υψώνοντας την φωνή, σε μια απόπειρα επίδειξης αποφασιστικότητας, ισχυρίστηκε με περίσσεια αυταρέσκεια πως εκείνος γνωρίζει και ο συνυποψήφιός του αγνοεί. Εξίσου αυτάρεσκα υπεραμύνθηκε των έργων που έκανε και τα οποία «απαιτούν παρουσία 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο» τη στιγμή που ο συνυποψήφιός του ξεκαθάρισε την δική του θέση πως ο ίδιος θα διαθέτει τον ίδιο χρόνο, εφόσον η πολίτες με την ψήφο τους του δώσουν την εντολή, στην ενάσκηση των καθηκόντων του ως Περιφερειάρχη. Προς τι λοιπόν η αντίδραση;

– Πάει πολύ ο νυν Περιφερειάρχης να ισχυρίζεται πως δεν αποτελεί κομματική υποψηφιότητα. Δεν πείθει κανέναν όσο κι αν εμφανίζεται επιτιθέμενος στους συνυποψηφίους του. Διότι όλοι στη Θεσσαλία θυμούνται την «σιγουριά» της ΝΔ ότι θα διατηρήσει την περιφέρεια Θεσσαλίας που επισήμως διακινούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με την απέλπιδα προσπάθεια της Συγγρού να εμφανίσει τον εκλεκτό της ως νικητή από τον πρώτο γύρο, κάτι που βέβαια δεν συνέβη όπως όλοι γνωρίζουν. Οι πολίτες της Θεσσαλίας γνωρίζουν πως η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» είναι αυτοδιοικητική παράταξη που από την δημιουργία της απευθύνθηκε ισότιμα σ’ όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να τους πείσει με τις θέσεις της και την προσωπικότητα του επικεφαλής της. Το να μην αποδέχεσαι χρίσμα κόμματος ή κομμάτων, όπως συνέβη με τον κ. Ν. Τσιλιμίγκα, πιστοποιεί την προσήλωση στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά του εγχειρήματος που αναλαμβάνει κάποιος. Όλα τα υπόλοιπα κρίνονται από τους πολίτες.

–  Ισχυρίζεται ο κ. Αγοραστός ότι αποφεύγει τον διάλογο η παράταξή μας. Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Στις τηλεοπτικές μονομαχίες που διεξήχθησαν ουδέποτε απουσίασε είτε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Τσιλιμίγκας είτε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ευ. Λιακούλη. Αν η ανασφάλεια του κ. Αγοραστού δεν είναι η αιτία τόσο εξόφθαλμων ανακριβειών, τότε ειλικρινώς θα πρέπει να την αναζητήσουμε στον φόβο του για την έκβαση της αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επαναλάβουμε πως το ήθος των μελών του συνδυασμού μας, η εντιμότητα με την οποία πορευτήκαμε σ’ όλο αυτό το προεκλογικό ταξίδι καθώς και η βαθιά μας πεποίθηση πως οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευθούν τα ηνία της Περιφέρειας, δεν μας επιτρέπει να επανερχόμαστε σε ανάλογου είδους απόπειρες στρέβλωσης της πραγματικότητας. Μέχρι τέλους θα διατηρήσουμε ψηλά τον πήχη του ήθους και του ύφους στην αντιπαράθεσή μας. Εν αντιθέσει με τον κ. Αγοραστό που διατήρησε, δυστυχώς, χαμηλά τον πήχη των επιδόσεων της Θεσσαλίας. Αλλά αυτή η πραγματικότητα από τη Δευτέρα αλλάζει.

Αφήστε το σχόλιο σας