"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Απάτη με λογαριασμούς της ΔΕΗ στην Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον ύπνο τους έχουν χάσει αρκετοί πελάτες της ΔΕΗ στην Καλαμπάκα καθώς καλούνται να πληρώσουν ξανά λογαριασμούς ρεύματος στην επιχείρηση που είχαν εξοφλήσει σε κατάστημα της γειτονικής πόλης.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες βάσει των οποίων σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποσταλεί και ειδοποιητήρια για άμεση εξόφληση οφειλών με την επισήμανση πως αν δεν το πράξουν θα τους κοπεί το ρεύμα.

Τα ποσά όπως πληροφορούμαστε από ομολογίες θυμάτων του συγκεκριμένου καταστήματος ποικίλουν και κυμαίνονται από 200, 300 και φθάνουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και χιλιάδες ευρώ που καίτοι εισπράττονταν δεν αποδίδονταν στη ΔΕΗ με συνέπεια να εμφανίζονται στην επιχείρηση ως οφειλέτες.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού πολλοί από τους παθόντες πήγαν στο κατάστημα ζητώντας εξηγήσεις για το τι συμβαίνει και λάμβαναν την απάντηση ότι έχουν πληρωθεί και πιθανόν έχουν γίνει κάποια λάθη και θα το διευθετήσουν με την επιχείρηση ζητώντας κάποια πίστωση χρόνου.

Βέβαια ο καιρός περνούσε και δεν λάμβαναν κάποιες πειστικές απαντήσεις οπότε άρχισαν οι καυγάδες και οι διαπληκτισμοί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και μάλιστα σε μια περίπτωση αγανακτισμένος πολίτες τον οδήγησε δια της βίας σε τράπεζα απαιτώντας να καταβάλλει ποσό 1.500 ευρώ που είχε πληρώσει και δεν εξοφλήθηκε για λογαριασμό του στη ΔΕΗ.

Οπότε κλήθηκε τηλεφωνικά κάποιο γνωστό πρόσωπο του καταστηματάρχη που έδωσε τα χρήματα και εξοφλήθηκε ο λογαριασμός του και έτσι απέφυγε την διακοπή ρεύματος στην ιδιοκτησία του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιστορία ξεκίνησε τουλάχιστον πριν 4-5 χρόνια και οι πελάτες της ΔΕΗ που έπεσαν θύματα της καλοστημένης απάτης είναι πάρα πολλοί ενώ φημολογείται πως τα χρήματα που αποκόμισε με αυτή την κομπίνα το κατάστημα ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Κάποια από τα θύματα απευθύνθηκαν και στην αστυνομία προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους αλλά όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα φθάσει στη δικαιοσύνη από τους παθόντες προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και κυρίως να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος στις ιδιοκτησίες τους και να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Παρασκευής η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και στο συγκεκριμένο κατάστημα λόγω ανείσπρακτων λογαριασμών που δεν είχαν εξοφληθεί…

meteoravoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης