Απέκτησε δέντρα το 3ο Γυμνάσιο Reviewed by Momizat on . Προς το τέλος του Μαρτίου και τις αρχές του Απριλίου του 2014 πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση χώρου, δενδροφύτευση και εικαστική παρέμβαση στο προαύλιο του 3ου και Προς το τέλος του Μαρτίου και τις αρχές του Απριλίου του 2014 πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση χώρου, δενδροφύτευση και εικαστική παρέμβαση στο προαύλιο του 3ου και Rating: 0

Απέκτησε δέντρα το 3ο Γυμνάσιο

Απέκτησε δέντρα το 3ο Γυμνάσιο

Προς το τέλος του Μαρτίου και τις αρχές του Απριλίου του 2014 πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση χώρου, δενδροφύτευση και εικαστική παρέμβαση στο προαύλιο του 3ου και 9ουΓυμνασίου Τρικάλων από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος». Η δράση χρηματοδοτείται από το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος: «Βιότοπος: η φύση στην αυλή μας»

Στη δράση, η οποία διήρκησε τέσσερις  ημέρες, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων, καθώς και ειδικό συνεργείο του Αρκτούρου. Φυτεύτηκαν δέντρα (καστανιά, σφένδαμος, δρυς, μαύρη πεύκη, έλατο και πικραμυγδαλιά), θάμνοι (πικροδάφνη, δάφνη και λυγαριά) και ποώδη φυτά (χελιδόνιο, αρκουδοβάτανο, πετασίτης, σαπουνόχορτο, περικοκλάδα και μέντα), τα οποία ευδοκιμούν  στο βιότοπο του λύκου. Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος, καθώς και η δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές να  αναπτύξουν δημιουργικές και ομαδικές δραστηριότητες, οι οποίες θα τους φέρουν πιο κοντά στη φύση, αλλά και θα τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα περιβάλλοντος και  προστασίας του.

 Παράλληλα  βελτιώθηκε η αισθητική και λειτουργική ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και βοηθήθηκαν τα παιδιά να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τη φύση και το ενδιαφέρον τους γι’ αυτή. Τέλος,  δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις μέσα από ομαδικές δραστηριότητες οι μαθητές και οι μαθήτριες να οικειοποιηθούν το χώρο του σχολείου, να τον φροντίζουν και να τον αισθάνονται ως χώρο δημιουργίας  και μάθησης και αργότερα, όταν τα δένδρα θα μεγαλώσουν, να έχει δημιουργηθεί ένα μικρό άλσος για την περιοχή.
3 dentra 3 dentra2 3 dentra1 3 dentra3 3 dentra4 3 dentra5

Αφήστε το σχόλιο σας