Απαντήστε κύριε υπουργέ Reviewed by Momizat on .  Πέντε ερωτήματα στον υπουργό Υγείας Αρχή της βδομάδας είναι και ας προσπαθήσουμε, στo πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού, να φανούμε κατά τι αισιόδοξοι! Πώς να ικα  Πέντε ερωτήματα στον υπουργό Υγείας Αρχή της βδομάδας είναι και ας προσπαθήσουμε, στo πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού, να φανούμε κατά τι αισιόδοξοι! Πώς να ικα Rating: 0

Απαντήστε κύριε υπουργέ

Απαντήστε κύριε υπουργέ

 Πέντε ερωτήματα στον υπουργό Υγείας

Αρχή της βδομάδας είναι και ας προσπαθήσουμε, στo πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού, να φανούμε κατά τι αισιόδοξοι! Πώς να ικανοποιήσουμε αυτή μας την επιθυμία; Αφορμή μας έδωσε η πληροφορία της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη στα Τρίκαλα.

Ο σκοπός της επίσκεψης ενός κυβερνητικού σε έναn τόπο και δη Υπουργού, πιθανολογούμε πως είναι, η κατόπιν αυτοψίας και αυτηκοΐας, καταγραφή της πραγματικότητας. Είναι αυτή η δεινή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, με βασικότερη, αυτή της υγείας.

Και μιας και ο τόπος μας θα τον υποδεχτεί, ας κάνουμε έναν πρόχειρο απολογισμό των πεπραγμένων στο χώρο της υγείας στην πόλη μας, ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση του…

– Εδώ και πολύ καιρό φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Τρικάλων με εκείνο της Καρδίτσας. Ή πιθανολογούν πως οι Τρικαλινοί διαθέτουν ισχυρά αντισώματα (αυτό δικαιολογεί και την ανοχή μας σε όσα υφιστάμεθα) ή εκτιμούν πως είναι υπερβολή να διαθέτει κάθε πολυπληθής ελληνική πόλη δικό της Νοσοκομείο και προτίθενται να υποκαταστήσουν τις υπηρεσίες του με κάτι άλλο, όπως η ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ).

– Και ερχόμαστε στα τελευταία. Μια επίσκεψη σ’ αυτά θα σας πείσει για την υπολειτουργία τους. Όπως είχε καταγράψει πριν λίγες μέρες η trikkipressgr, οι περισσότερες ειδικότητες γιατρών απουσιάζουν και οι ουρές για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες από τους εναπομείναντες γιατρούς καλά κρατούν, παρά τις προσπάθειες τη διοίκησης, που βελτίωσε αρκετά δεδομένα.

– Η έλλειψη γιατρού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Καρδίτσα, «αναγκάζει» το υπουργείο να αποσπά γιατρό από τα Τρίκαλα, αντί να προκηρύξει θέση νεφρολόγου στη γειτονική πόλη.

– Οι ελλείψεις γιατρών και προσωπικού στο Νοσοκομείο Τρικάλων έχουν πολλάκις καταγγελθεί και επισημανθεί από όλους τους φορείς.

– Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην «ταρίφα» της εισόδου των 25 ευρώ που επιβάλλεται με το πρόσχημα της κάλυψης και των ανασφάλιστων, λες και ευθυνόμαστε εμείς για την ανεπάρκεια της Πολιτείας ακόμα και σ’ αυτό, γεγονός που καθιστά πολυτέλεια την εισαγωγή κάποιου σε δημόσιο Νοσοκομείο, μιας και το τίμημα ισοδυναμεί με ένα μεροκάματο που τις περισσότερες φορές εκλείπει.

Με δεδομένα τα προαναφερθέντα, οφείλουμε, ως επιστέγασμα των προβληματισμών μας, να απαιτήσουμε από τον κ. υπουργό τη διατήρηση του Νοσοκομείου μας και τη στελέχωσή του με ανθρώπινο δυναμικό που θα εξασφαλίζει στον τρικαλινό το δικαίωμα στην Υγεία την κάλυψη των κενών στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) και στο Νοσοκομείο Τρικάλων, προκειμένου να γίνονται οι ιατρικές εξετάσεις, οι συνταγογραφήσεις των ηλικιωμένων, τα εμβόλια των μικρών παιδιών και, τέλος, η κατάργηση της εισόδου στα Νοσοκομεία έναντι τιμήματος,

Η παροχή και η εξασφάλιση της Υγείας των πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας και δικαίωμα αναφαίρετο του καθενός μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή