Απαράδεκτες καταστάσεις – για προτελευταία φορά – στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας Reviewed by Momizat on . Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας παραλίγο να μετατραπεί σε κοινοβούλιο της... Κορέας. Όπως κατέγραψε το OichaliaNEWS η λεκτική διαμάχη που ξεκίνησε μ Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας παραλίγο να μετατραπεί σε κοινοβούλιο της... Κορέας. Όπως κατέγραψε το OichaliaNEWS η λεκτική διαμάχη που ξεκίνησε μ Rating: 0

Απαράδεκτες καταστάσεις – για προτελευταία φορά – στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας

Απαράδεκτες καταστάσεις – για προτελευταία φορά – στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας παραλίγο να μετατραπεί σε κοινοβούλιο της… Κορέας. Όπως κατέγραψε το OichaliaNEWS η λεκτική διαμάχη που ξεκίνησε μεταξύ του Γιάννη Γεωργολόπουλου, του Δημήτρη Καϊμά και του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Κώστα Οικονόμου κατά την συζήτηση που αφορούσε μια υπόθεση ενός δημότη του Δ. Φαρκαδόνας και ενός αιρετού για χρήση δημοτικής καλλιεργήσιμης έκτασης είχε απρόσμενη κατάληξη. Στο τέλος, κλήθηκε η αστυνομία, κάτι που από μόνο του ως γεγονός παραβιάζει την αρχή της δημοκρατικότητας στις συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να καλείται η Αστνομία, πλήρως απαράδεκτο να φτάνουν σε αυτό το σημείο, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος. Η χρόνια αντιαπαράθεση δεν έχει σταματήσει και μόνο η λήξη της θητείας του νυν Δημάρχου φαίνεται να βάζει τέλος (αν και, επειδή εξελέγη σύμβουλος, μπορεί η διένεξη να συνειχστεί με άλλη μορφή). Πάντως, αυτού του είδους οι καταστάσεις έχουν μόνο μια “ευκαιρία” ακόμη να επαναληφθούν, αφού, λογικά, μόνο μία φορά ακόμη μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τον επόμενο μήνα…

fark1Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, όπως το περιγράφει η ιστοσελίδα:
Αυτό έχει τεθεί 2 φορές προς συζήτηση κατά το παρελθόν με την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας να απορρίπτει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Στην εκ νέου συζήτηση του θέματος και κατά την εισήγηση από τον κ. Οικονόμου προτάθηκε από τον ίδιο για το θέμα να αποφανθεί το δημοτικό συμβούλιο εν μέσω ψηφοφορίας για τα όσα αιτούνταν ο δημότης σύμφωνα με την αίτησή του προς το Δ.Σ.

Ο κ. Γεωργολόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο για εμπάθεια και για ψευδή αναφορά περί συγκατάθεσης της οικονομικής επιτροπής προς τον αιρετό.

Κατηγορίες εξαπέλυσε και ο κ. Καϊμάς προς τον κ. Οικονόμου αγνοώντας να θέσει προς ψήφιση το θέμα προτείνοντας την αναβολή του ανεβάζοντας αρκετά την ένταση της συνεδρίασης.

Ο διάλογος εντάθηκε υπερβολικά με χρήση βαρέων χαρακτηρισμών με τον κ. Οικονόμου να βάλλει κατά του κ. Γεωργολόπουλου κάνοντας αναφορά για σκοτεινά σημεία στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Εν μέσω πυρών εκατέρωθεν ο κ. Καϊμάς προέβη σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Κινούμενοι προς την έξοδο από την αίθουσα και κάτω από έντονες διαμάχες απειλήθηκε σύρραξη με τον κ. Οικονομου να κατευθύνεται απειλητικά προς τον κ. Καϊμά ζητώντας του εντόνως το λόγω απωθώντας τον βίαια.

Η σκηνή «ροκ» δεν πρόλαβε να πάρει διαστάσεις καθώς με την άμεση επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο κ. Καϊμάς αποχώρησε αμέσως καταγγέλωντας το περιστατικό στο Α.Τ. Φαρκαδόνας.

Η αστυνομία έφτασε λίγη αργότερα ζητώντας από τον κ. Οικονόμου να μεταβεί στο τμήμα για να δώσει εξηγήσεις με τον κ. Οικονόμου να μην ενδίδει.

Τελικώς το συμβούλιο έλαβε τέλος αλλά η συνέχεια δόθηκε στο τμήμα όπου μετέβη ο Δήμαρχος.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή