Απαράδεκτη μέθοδος: “Εφοδος” σε σπίτια χωρίς εισαγγελέα από την Εφορία! Reviewed by Momizat on . Κάτι από… αστυνομική ταινία θα θυμίζουν στο εξής οι έλεγχοι από την Εφορία, καθώς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ανοίγει το δρόμο για φορολογικ Κάτι από… αστυνομική ταινία θα θυμίζουν στο εξής οι έλεγχοι από την Εφορία, καθώς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ανοίγει το δρόμο για φορολογικ Rating: 0

Απαράδεκτη μέθοδος: “Εφοδος” σε σπίτια χωρίς εισαγγελέα από την Εφορία!

Απαράδεκτη μέθοδος: “Εφοδος” σε σπίτια χωρίς εισαγγελέα από την Εφορία!

Κάτι από… αστυνομική ταινία θα θυμίζουν στο εξής οι έλεγχοι από την Εφορία, καθώς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ανοίγει το δρόμο για φορολογικούς ελέγχους στην κατοικία ή στην επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους.

 Η «έφοδος» θα μπορεί να γίνεται και προς… αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη οφειλών ή και για κατάσχεση κινητών πραγμάτων, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, δεν προβλέπεται παρουσία δικαστικού λειτουργού σε όλες τις περιπτώσεις, παρότι ο νόμος ορίζει σαφώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα ορίζεται πως η παρουσία εισαγγελέα απαιτείται μόνο σε κατ’ οίκον έρευνα μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με το Έθνος, η γνωμοδότηση – σοκ εκδόθηκε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων), απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Της… ρύθμισης στις Εφορίες

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, οι εφορίες έχουν χάσει την «μπάλα» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη και λόγω του τεράστιου όγκου δεν ξέρουν ποιες οφειλές έχουν ρυθμιστεί, ποιες έχουν εισπραχθεί και ποιες έχουν διαγραφεί.

Η σύγχυση με τα ληξιπρόθεσμα, που αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό και οδεύουν προς τα 70 δισ. ευρώ είναι τέτοια, που κάποιες ΔΟΥ έχουν φτάσει να βεβαιώνουν δύο, ακόμη και τρεις φορές το ίδιο ποσό της οφειλής, σε βάρος βέβαια των φορολογουμένων

Το στίγμα της χαοτικής αυτής κατάστασης που επικρατεί στις φορολογικές αρχές αναφορικά με τη διευθέτηση αυτών χρεών, δίνει υπηρεσιακή εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, που παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα η εφημερίδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή