Απαράδεκτοι οι λατρεμένοι Deep Purple Reviewed by Momizat on . Σε μια απαράδεκτη κίνηση, το αγαπημένο ροκ συγκρότημα των Deep Purple ετοιμάζει να δώσει συναυλία στην κατεχόμενη Κύπρο! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» Σε μια απαράδεκτη κίνηση, το αγαπημένο ροκ συγκρότημα των Deep Purple ετοιμάζει να δώσει συναυλία στην κατεχόμενη Κύπρο! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» Rating: 0

Απαράδεκτοι οι λατρεμένοι Deep Purple

Απαράδεκτοι οι λατρεμένοι Deep Purple

Σε μια απαράδεκτη κίνηση, το αγαπημένο ροκ συγκρότημα των Deep Purple ετοιμάζει να δώσει συναυλία στην κατεχόμενη Κύπρο! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 5:58 μ.μ. η ανάρτηση στην ηλεκτρονικη σελίδα):

Περίπου 3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 0,97 εκατ. ευρώ) θα κοστίσει η συναυλία του γνωστού βρετανικού ροκ συγκροτήματος Deep Purple στις 24 Μαΐου στο συναυλιακό χώρο που ετοιμάζει το «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις ποστασί», το συγκρότημα θα φθάσει στα κατεχόμενα από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου. Το μεσημέρι η διοίκηση του «πανεπιστημίου» έδωσε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας επίσημα την πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν μόνο δημοσιεύματα σε τ/κ εφημερίδες.

Μιλώντας εκ μέρους του «εκτελεστικού συμβουλίου» του «πανεπιστημίου», ο Αχμέτ Σαβασιάν είπε ότι η συναυλία είναι μέρος των εορτασμών για τα 25χρονα του και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο εγγύς Ανατολή, το οποίο θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία. Μιλώντας για το πάρκο ανέφερε ότι εκτείνεται σε 220.000 τετραγωνικά μέτρα και η σκηνή της συναυλίας θα είναι 1250 τ.μ. Θα στηθεί σκηνή 33.000 τ.μ ενώ 1500 τμ θα είναι ο χώρος εστίασης για τη συναυλία και θα εγκατασταθούν 200 τουαλέτες.

Σε ερώτηση της “Κίπρις ποστασί”, όπως αναφέρεται, εάν οι «ε/κ αρχές» προέβαλλαν οποιοδήποτε εμπόδιο για ακύρωση της συναυλίας, εκ μέρους του «πανεπιστημίου», ο Μουράτ Τουζουνκάν είπε ότι την περίοδο που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και όλοι ελπίζουμε σε μια λύση, μια ροκ συναυλία, που δεν είναι πολιτική εκδήλωση, θα έπρεπε να συνενώνει τον κόσμο. «Η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα και δεν θα έπρεπε να θεωρείται απειλή για οτιδήποτε». Κάλεσε όποιον επιθυμεί, από ολόκληρη την Κύπρο – όπως είπε – να παρευρεθεί στην συναυλία. «Αυτή η συναυλία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και καλής χειρονομίας που δείχνει ότι μπορούμε να ενωθούμε από το διεθνές πνεύμα της μουσικής», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προγραμματιστούν ναυλωμένες πτήσεις από άλλα μέρη του κόσμου για όσους θέλουν να δουν εκείνη την ημέρα τους Deep Purple. Το βρετανικό ροκ συγκρότημα θα φτάσει στα κατεχόμενα, όπως αναφέρεται, με το ιδιωτικό αεροσκάφος που διαθέτει το «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Είναι προφανές και με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο, ότι το επιχείρημα περί «ουδετερότητας» της μουσικής αναπαράγεται από τους τ/κ (τουλάχιστον από όσους νομίζουν ότι ανήκουν σε πραγματικό κράτος και όχι σε δύναμη εισβολής και κατοχής). Το γεγονός είναι απαράδεκτο. Και είναι αξιοπερίεργο, τι, άραγε, μπορεί να οδήγησε, ένα τόσο δημοφιλές συγκρότημα, να παίξει σε μια κατεχόμενη περιοχή…

 

Το περίεργο

Το περίεργο στην υπόθεση, όπως ανακαλύψαμε, όταν επισκεφθήκαμε τον επίσημο δικτυακό τόπο του συγκροτήματος, είναι ότι ως χώρος διεξαγωγής αναφέρεται το στάδιο «Ελευθερία» της Λευκωσίας… Το οποίο είναι κλειστό γήπεδο και του έχει προστεθεί η ονομασία «Τάσσος Παπαδόπουλος»…

Ενώ, από την άλλη, ο χάρτης που συνοδεύει τα της συναυλίας στο «πανεπιστήμιο», είναι στα ελληνικά…

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη. Εκτός αν παίζει ρόλο η διάθεση «επίλυσης» του Κυπριακού προβλήματος με ένα νέο σχέδιο, τύπου Ανάν, και αυτή η συναυλία, θεωρηθεί ότι ανοίγει «δρόμους συνεργασίας», τους οποίους, όμως, δεν ανοίγουν οι ίδιοι οι λαοί του νησιού.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή