Απεβίωσε ο Τζ.Κόνλον, ο αληθινός πρωταγωνιστής της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός» Reviewed by Momizat on . Εχασε την πολυετή μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια, σε ηλικία 60 ετών, ο Τζέρι Κόνλον, που έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και τ Εχασε την πολυετή μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια, σε ηλικία 60 ετών, ο Τζέρι Κόνλον, που έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και τ Rating: 0

Απεβίωσε ο Τζ.Κόνλον, ο αληθινός πρωταγωνιστής της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός»

Απεβίωσε ο Τζ.Κόνλον, ο αληθινός πρωταγωνιστής της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός»

Εχασε την πολυετή μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια, σε ηλικία 60 ετών, ο Τζέρι Κόνλον, που έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και του οποίου η υπόθεση μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη μέσω της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός».

Ο Ιρλανδός Τζέρι Κόνλον ήταν ένας από τους «τέσσερις του Γκίλντφορντ», που το 1974 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ως δράστες της επίθεσης του IRA σε παμπ του Γκίλντφορντ, κατά την οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 65 τραυματίστηκαν.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και φυλακίστηκε και ο πατέρας του Τζέρι, ο Τζουζέπε Κόνλον, ο οποίος πέθανε μέσα στη φυλακή το 1980. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Τζέρι Κόνλον άρχισε μία δικαστική μάχη για να αποδείξει την αθωότητα του ίδιου, αλλά και των τριών φίλων του που καταδικάστηκαν άδικα για την ίδια υπόθεση.

Όταν ο φάκελος των «τεσσάρων του Γκίλντφορντ» άνοιξε ξανά, οι έρευνες έδειξαν τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της αστυνομίας. Το 1989 οι «τέσσερις του Γκίλντφορντ», οι Τζέρι Κόνλον, Πολ Χιλ, Κάρολ Ρίτσαρντσον και Πάντι Αρμστρονγκ, δικαιώθηκαν από το Εφετείο που τους έκρινε αθώους.

Βγαίνοντας από την δικαστική αίθουσα, ο Τζέρι Κόνλον είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Φυλακίστηκα για κάτι που δεν έκανα. Είμαι αθώος».

Το 2005 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την υπόθεση, η οποία θεωρείται ως το μεγαλύτερο δικαστικό φιάσκο στην ιστορία της Βρετανίας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Τζέρι Κόνλον, αμέσως μετά την αθώωσή του, το 1989.

Και εδώ, ένα απόσπασμα της ταινίας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή