Απεργία αύριο στο Δημόσιο Reviewed by Momizat on . Τρεις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων και δύο συλλαλητήρια αποφάσισε – επιτέλους! – η ΑΔΕΔΥ. Η Εκτελεστική της Επιτροπή, συγκεκριμένα, κήρυξε:  - 24ωρη Πανελλα Τρεις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων και δύο συλλαλητήρια αποφάσισε – επιτέλους! – η ΑΔΕΔΥ. Η Εκτελεστική της Επιτροπή, συγκεκριμένα, κήρυξε:  - 24ωρη Πανελλα Rating: 0

Απεργία αύριο στο Δημόσιο

Απεργία αύριο στο Δημόσιο

Τρεις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων και δύο συλλαλητήρια αποφάσισε – επιτέλους! – η ΑΔΕΔΥ. Η Εκτελεστική της Επιτροπή, συγκεκριμένα, κήρυξε:

 – 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 

– 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. 

Επίσης, στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά Συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

 Αμέσως μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με σκοπό την εκτίμηση και περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του Δημοσίου Τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ως γενικό σύνθημα «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» και καλεί:

– κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου, κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο ή Σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να πάρουν στα χέρια τους το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  για το επόμενο διάστημα, για να δημιουργηθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και δυναμική.

– κάθε Νομαρχιακό μας Τμήμα στην Περιφέρεια να προετοιμάσει και να πραγματοποιήσει ανάλογα Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της 24ωρης και της 48ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης. Εδώ φαίνεται η απουσία ύπαρξης Νομαρχιακού Τμήματος στα Τρίκαλα, όπως είχε επισημάνει προ ημερών, κατά την εδώ επίσκεψή του, το μέλος της διοίκησης, Γρ. Καλομοίρης

– τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, τους Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς «να δημιουργήσουμε ένα κοινό απεργιακό και αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε μία πολιτική που μας πλήττει όλους».

– «κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα, ελεύθερο επαγγελματία, μικρομεσαίο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο και νέα να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή