Απεργούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές φτώχειας Reviewed by Momizat on . Με απεργιακή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές“Αντιμ Με απεργιακή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές“Αντιμ Rating: 0

Απεργούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές φτώχειας

Απεργούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές φτώχειας

Με απεργιακή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές“Αντιμετώπισης της Φτώχειας” στρέφονται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητά τους.

Όπως σημειώνουν «για ακόμη μία φόρα παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας οι Κοινωνικές Δομές απειλούνται με κλείσιμο και οι εργαζόμενοι (800 άτομα) με ανεργία».


Οι κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας έχουν εξυπηρετήσει από την έναρξη της λειτουργίας τους (2013) έως σήμερα πάνω από 120.000 ωφελούμενους ,οι οποίοι ανήκουν σε εύαλωτες ομάδες πληθυσμού( άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι,ΑμεΑ, πρόσφυγες , μετανάστες , ρομά κ.ο.κ).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αποπληρωμή των δεδουλευμένων (παραμένουν τρεις μήνες απλήρωτοι), παράταση του προγράμματος και μετά τις 31/10/2016 και ένταξη του υφιστάμενου προσωπικού στο νέο πλαίσιο, χωρίς μειώσεις προσωπικού, κατάργηση δομών  και επαναπροκύρηξη των θέσεων εργασίας…

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή