Απεργία καθηγητών: Στο ίδιο έργο θεατές Reviewed by Momizat on . Η αναμενόμενη απεργία των καθηγητών, αν την δούμε πολιτικά, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια φωτογραφία των δημοσκοπήσεων και της κοινωνίας σήμερα. Μια επαγγελμα Η αναμενόμενη απεργία των καθηγητών, αν την δούμε πολιτικά, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια φωτογραφία των δημοσκοπήσεων και της κοινωνίας σήμερα. Μια επαγγελμα Rating: 0

Απεργία καθηγητών: Στο ίδιο έργο θεατές

Απεργία καθηγητών: Στο ίδιο έργο θεατές

Η αναμενόμενη απεργία των καθηγητών, αν την δούμε πολιτικά, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια φωτογραφία των δημοσκοπήσεων και της κοινωνίας σήμερα.
Μια επαγγελματική ομάδα που απεργεί με εύλογα αιτήματα, και μια κυβέρνηση που δεν θέλει και δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται, και αρκείται να περιμένει να δει πόση συμμετοχή θα έχει η απεργία.
Αν έχει μικρή, θα πανηγυρίζει και θα θεωρεί πως η πολιτική της έχει την αποδοχή του κόσμου. Aν έχει μεγάλη συμμετοχή, απλά θα τους επιστρατεύσει και θα μιλήσει για «πολιτικά υποκινούμενες απεργίες» και θα τους συκοφαντήσει συνολικά, σαν τεμπέληδες λαμόγια κλπ. Χιλιοειπωμένο έργο, που ίσως και πριν από λίγους μήνες να έπιανε, αλλά σήμερα δεν πιάνει. Ασχέτως τι θα συμβεί με την απεργία, αυτό που διαπιστώνω είναι πως η δυσφορία και η οργή μετατρέπεται σε συνειδητή  πολιτική επιλογή καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.
Και αυτό είναι που δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση. Εγκλωβισμένη στα μνημόνια που έχει υπογράψει, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της με γρήγορους πλέον ρυθμούς, και με κραυγές και ύβρεις χάνει ακόμη και το όποιο δίκιο μπορεί να έχει σε κάποια θέματα.
Και κάτι άλλο κλείνοντας. Πολλές ανατροπές στην ιστορία της χώρας και όχι μόνο ξεκίνησαν με αφορμή θέματα παιδείας. Αυτό φαίνεται πως απλά στην κυβέρνηση δεν το υπολόγισαν καθόλου.

Σάκης Κωστούλας

Αφήστε το σχόλιο σας