Απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Reviewed by Momizat on . Απεργία σήμερα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της χώρας. Την κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως αντίθεση στα νέα, επερχόμενα μέτρα. Κλειστές θα παραμείνουν πολλές Απεργία σήμερα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της χώρας. Την κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως αντίθεση στα νέα, επερχόμενα μέτρα. Κλειστές θα παραμείνουν πολλές Rating: 0

Απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Απεργία σήμερα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της χώρας. Την κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως αντίθεση στα νέα, επερχόμενα μέτρα.
Κλειστές θα παραμείνουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, (ΠΝΟ) οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:
– Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
– Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
– Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
– Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
– Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
– Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.

 Στα Τρίκαλα θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 10 το πρωί. Από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία και στο Εργατικό Κέντρο.

 Λόγω της απεργίας, η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας έχει προκηρύξει στάση εργασίας, στο πλαίσιο απόφασης της ΠΟΕΣΥ, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι (εκτός των ανταποκρίσεων για την απεργία). Για τον λόγο αυτόν η trikkipress.gr θα μετάσχει στην κινητοποίηση, μη μεταδίδοντας ειδήσεις, εκτός από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα, σεβόμενη απολύτως και συντασσόμενη με τα αιτήματα της Ενωσης Συντακτών (αναλυτικά εδώ)

Αφήστε το σχόλιο σας