Απεργοί πείνας στις φυλακές Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, για τις οποίες «κωφεύει» όπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» το υπουργείο Δικαιοσύνης, ξεκίν Απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, για τις οποίες «κωφεύει» όπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» το υπουργείο Δικαιοσύνης, ξεκίν Rating: 0

Απεργοί πείνας στις φυλακές Τρικάλων

Απεργοί πείνας στις φυλακές Τρικάλων

Απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, για τις οποίες «κωφεύει» όπως καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» το υπουργείο Δικαιοσύνης, ξεκίνησαν από χθες στο σύνολό τους σχεδόν οι κρατούμενοι στις Φυλακές των Τρικάλων. Το υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς το υπουργείο, στο οποίο καταγράφουν ένα προς ένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, παραμένει, όπως μας λένε, αναπάντητο εδώ και ενάμιση μήνα.

Υπάρχουν κρατούμενοι με ασθένειες, όπως καρκίνο, για τους οποίους οι ίδιοι οι κρατούμενοι κάνουν έρανο για να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την αγορά των φαρμάκων τους, μια και στις Φυλακές των Τρικάλων δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου φάρμακα. Στο υπόμνημά τους προς το υπουργείο (25 Φεβρουαρίου) οι κρατούμενοι ζητούσαν φάρμακα, γιατρούς, αλλά και τήρηση των διατάξεων για την παροχή των αδειών σε όσους τις δικαιούνται.

«Αυτά που λένε για τις άδειες είναι μύθος. Σ’ αυτή τη φυλακή που δεν υπάρχουν φασαρίες δεν χορηγούνται άδειες ούτε σε αυτούς που έχουν μικρές ποινές. Κόβουν ακόμα και τις αναστολές που έπρεπε να δίνονται με την έκτιση των 3/5 της ποινής» μας καταγγέλλουν οι κρατούμενοι στα Τρίκαλα, που αναρωτιούνται: «Για ποια αποσυμφόρηση μιλάμε, λοιπόν;». Παράλληλα, στηλιτεύουν τη νέα διάταξη του νόμου για την αποφυλάκιση όσων είναι βαριά άρρωστοι, με την προϋπόθεση όμως να εκτίουν ποινή κάτω από δέκα χρόνια. «Οι υπόλοιποι πρέπει να πεθάνουν, γιατί έχουν μεγαλύτερες ποινές;» είναι το εύλογο ερώτημά τους.

Σημειώνεται ότι οι φυλακισμένοι στα Τρίκαλα απέστειλαν και δεύτερο υπόμνημα στο υπουργείο στις 19/3, οπότε και ξεκίνησαν αποχή από το συσσίτιο που από προχθές μετατράπηκε σε απεργία πείνας.

Κ.ΚΑΤ., efsyn.gr

Αφήστε το σχόλιο σας