Απεργούμε και σήμερα, ημέρα τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά Reviewed by Momizat on . Η trikkipress.gr συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας. Σέβεται, όχι μόνο την ο Η trikkipress.gr συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας. Σέβεται, όχι μόνο την ο Rating: 0

Απεργούμε και σήμερα, ημέρα τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά

Απεργούμε και σήμερα, ημέρα τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η trikkipress.gr συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας. Σέβεται, όχι μόνο την ομόφωνη αυτή απόφαση, αλλά, κυρίως, τους αγώνες των εργαζομένων, από την εμβληματική και σημαδιακή – αλά όχι μοναδική μέχρι τότε – αιματηρή εξέγερση στο Σικάγο το 1886, μέχρι τις καθημερινές αγωνιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων στο τόπο μας, σήμερα.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ,
“Η 1η Μαΐου είναι απεργία, ημέρα αγώνα των εργαζομένων, ημέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Ειδικότερα στην εποχή που ζούμε, ο κλάδος της ενημέρωσης είναι ο βαρύτερα πληττόμενος της ελληνικής οικονομίας. Ο κλάδος της Ενημέρωσης με κορμό τους δημοσιογράφους, τα τελευταία
χρόνια έχει καταστεί το πεδίο βολής, όπου πρώτιστα έχουν δοκιμασθεί από εργοδότες, πολιτικές και οικονομικές εξουσίες όλα τα μνημονιακά όπλα κατά του κόσμου της εργασίας: περικοπές μισθών, απολύσεις, εκβιασμοί και
τρομοκρατία στους χώρους εργασίας για την επιβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας, μαύρη αδήλωτη εργασία, απασχόληση με το κομμάτι, απώλεια εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ευθείες παρεμβάσεις
στο δημοσιογραφικό έργο, λογοκρισία και συστηματική μεθόδευση και διαπλοκή για την αλλοίωση του προϊόντος της Ενημέρωσης, με κορυφαία το κλείσιμο εν μια νυκτί της ΕΡΤ αλλά και σφοδρές φασιστικές επιθέσεις, αυταρχισμού και καταστολής κατά λειτουργών του Τύπου που προκάλεσαν μέχρι ανεπανόρθωτους σωματικούς τραυματισμούς συναδέλφων μας.
Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.
Είναι αδήριτη ανάγκη η φετινή εργατική Πρωτομαγιά, να αποτελέσει το εφαλτήριο αγώνων και αντίστασης, όλων των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ”.

Η trikkipress.gr δεν θα αναρτήσει κείμενα, ρεπορτάζ, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις, από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς, μέχρι τις 6 το πρωί τη2 2ας Μαΐου. Η Ενωση εξαιρεί μόνο τα κείμενα για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Καλούμε, δε, το αναγνωστικό κοινό, να σεβαστεί και να στηρίξει την απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να μην αναρτά κείμενα απεργοσπαστικών ιστοσελίδων.

trikkipress.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή