Απεργούμε! Reviewed by Momizat on . Η trikkipress.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που ξήρυξε η ΠΟΕΣΥ και στην οποία μετέχει η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, σεβόμενη πλήρως τ Η trikkipress.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που ξήρυξε η ΠΟΕΣΥ και στην οποία μετέχει η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, σεβόμενη πλήρως τ Rating: 0

Απεργούμε!

Απεργούμε!

Η trikkipress.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που ξήρυξε η ΠΟΕΣΥ και στην οποία μετέχει η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, σεβόμενη πλήρως τον αγώνα των δημοσιογράφων. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχουν αναρτήσεις από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στη μεγάλη πανελλαδική γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη πανελλαδικής  απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 8 Απριλίου, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα της χώρας.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε και ΕΣΗΕΠΗΝ) να συμβάλλουν με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία της απεργίας.
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου
έως τις 06.00 της Τετάρτης  9 Απριλίου, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφία από τα διαδικτυακά Μέσα. Την Τετάρτη 9 Απριλίου δεν θα εκδοθούν εφημερίδες.

Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού
πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη Ενημέρωση.

Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ.

Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα
μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται,
συνεχίζοντας τον αγώνα.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους
εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 8ης Απριλίου.
Λέμε “ΟΧΙ”:

  • στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
  • στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
  • στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη», στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.

 

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή