Απεργούν από Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι Reviewed by Momizat on . Στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας και, μαζί με αυτούς, οι εργαζόμενοι στους 4 Δήμους του νομού Τρικά Στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας και, μαζί με αυτούς, οι εργαζόμενοι στους 4 Δήμους του νομού Τρικά Rating: 0

Απεργούν από Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Απεργούν από Δευτέρα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας και, μαζί με αυτούς, οι εργαζόμενοι στους 4 Δήμους του νομού Τρικάλων. Το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, όπως πρότεινε η Ομοσπονδία, με κύριο θέμα, τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι το επόμενο «κύμα» θα αφορά εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Στη συνέλευση ειπώθηκαν πολλά για τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Θ. Σπανό, αφού τον κατήγγειλε ως υποκινητή της μη πραγματοποίησης απεργίας στο πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Σωματείου, Λ. Μπαλαμώτης. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ειδικά για τη συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις.

Η απόφαση των εργαζομένων ήταν η αποδοχή του πλαισίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ετσι, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα απεργήσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι σε όλους τους Δήμους του νομού. Δεν γνωρίζει κανείς ποιο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής, αλλά υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τρικκαίων, στην πρόσφατη απεργία τη ΑΔΕΔΥ, τα ποσοστά συμμετοχής ήταν άνω του 82%.

Ενδέχεται, δε, εντός του Σαββατοκύριακου, να επιλεγούν και άλλες μορφές δράσης και κινητοποίησης.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή