Απεργούν μεθαύριο και οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης Reviewed by Momizat on . Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 6 Νοεμβρίου, π Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 6 Νοεμβρίου, π Rating: 0

Απεργούν μεθαύριο και οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης

Απεργούν μεθαύριο και οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 6 Νοεμβρίου, που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η διάλυση του συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας δεν είναι πια μια αόριστη απειλή, αλλά μια πραγματικότητα πολύ συγκεκριμένη, σκληρή για χιλιάδες ανθρώπους. Συνεχής υποχρηματοδότηση, νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί «στου κασίδη το κεφάλι», συρρίκνωση υπηρεσιών και αποκοπή τους απ’ τη ζωντανή κοινότητα, «διαθεσιμότητες»/ «κινητικότητες» εργαζομένων, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών (ΜΚΟ, παρακράτηση συντάξεων, 25€ για νοσηλεία κλπ.) είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό μιας υποβαθμισμένης ως ανύπαρκτης λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας.

Στην περίοδο που διανύουμε όλα θα κριθούν από την αγωνιστικότητα και την αντίστασή μας απέναντι σ’ όσους επιχειρούν την κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, στο πλαίσιο της γενικότερης ισοπέδωσης της Κοινωνίας. ΕΜΕΙΣ πρέπει να κάνουμε την 6η Νοέμβρη απαρχή νέων, σοβαρών αγώνων – όχι «φωτοβολίδα» ευκαιριακής εκτόνωσης ή δογματικής αυτοϊκανοποίησης.

Παλεύουμε για:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.
  • Επαρκή χρηματοδότηση όλων των δομών αντιμετώπισης της εξάρτησης και, γενικά, ψυχικής υγείας στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας υποχρεωτικές και με βάση τα 751 ευρώ.
  • Αυξημένη συμμετοχή των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία και επιστροφή των κλεμμένων.
  • Πρόνοια για όλους τους ανέργους, χωρίς «κριτήρια».
  • Ίση μεταχείριση γυναικών και ανδρών εργαζομένων – Επιδόματα και άδειες τοκετού/μητρότητας.
  • Αξιοπρεπή δουλειά για όλες και όλους – Όχι στην «απελευθέρωση» των ωραρίων εργασίας, όχι στην «απελευθέρωση» των απολύσεων.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνουμε το δικό μας μήνυμα:

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

Σ’ ΕΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΚΕΡΑΙΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή