Απλήρωτοι εργαζόμενοι !! Reviewed by Momizat on . Είναι φυσικό και  προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία οι  εργοδότες,  εκτός του ότι πρέπει να φροντίζουν για  την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κατά Είναι φυσικό και  προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία οι  εργοδότες,  εκτός του ότι πρέπει να φροντίζουν για  την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κατά Rating: 0

Απλήρωτοι εργαζόμενοι !!

Απλήρωτοι εργαζόμενοι !!

Είναι φυσικό και  προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία οι  εργοδότες,  εκτός του ότι πρέπει να φροντίζουν για  την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κατά τις ώρες εργασίας, έχουν ηθική και νομική υποχρέωση να τους αμείβουν. Η δε καταβολή της αμοιβής, δεν είναι υπόθεση που εξαρτάται από τη διάθεση και τις ορέξεις τους να πληρώνουν δηλαδή τους εργάτες όποτε θέλουν και όσο θέλουν  κατά την κρίση τους, αλλά αυτονόητη υποχρέωσή τους,  που υπαγορεύεται από τους νόμους του κράτους.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα που υποτίθεται είμαστε χώρα ευνομούμενη, ευρωπαϊκή η συμπεριφορά  αυθαιρεσίας και ασυδοσίας κάποιων μικρών και μεγάλων εργοδοτών, μας γυρίζει σε καθεστώς σχέσεων εργοδοτών-εργαζομένων του προπερασμένου αιώνα, για να μην πούμε του μεσαίωνα! Έτσι έχουμε εργαζόμενους απλήρωτους επί μήνες!!

Και καλά, οι εργοδότες κάνουν τη δουλειά τους στερώντας χωρίς ηθικό φραγμό από τους εργαζόμενους το μεροκάματο για τις καθημερινές τους ανάγκες,  για να ικανοποιήσουν την απληστία τους και την αχορτασιά τους.  Οι  αρμόδιοι υπουργοί, που έχουν υποχρέωση να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα, είναι τόσο ανίκανοι για να εφαρμόζουν τη νομοθεσία; Κι έχουν το θράσος να  εμφανίζονται στα κανάλια με αυταρέσκεια και ναρκισσισμό,  να αερολογούν και να  κατηγορούν τους  απεργούς ναυτεργάτες (για παράδειγμα), ότι «ζημιώνουν την ελληνική οικονομία σε κρίσιμη τουριστική περίοδο», και οι άνθρωποι  να διεκδικούν δεδουλευμένα μερικών μηνών!!

Σε ποια άραγε χώρα και σε ποιά εποχή ζούνε οι  ανεύθυνοι και αχρείοι λαομπαίχτες;

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. Εκείνοι σίγουρα  μας δουλεύουν…..Ναι, καλά μας κάνουν.

 

Αφήστε το σχόλιο σας