"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Απογείωση της κυβερνητικής πρόκλησης η αύξηση στις εφημερίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά τα ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου, του κ. Μαρινάκη, τον οποίο καταγγέλλουμε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το ιατρικό μισθολόγιο είναι ψεύτικα, μετά τις φαιδρότητες της κ. Κεραμέως που δήλωσε ότι πληρωνόμαστε με την “απόκτηση” εμπειρίας, ήρθαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών, που αντιστοιχεί σε 1 ευρώ αύξηση στην ωριαία αποζημίωση της εφημερίας», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή της για τις αυξήσεις 20%, κάνοντας λόγο για «απογείωση της κυβερνητικής πρόκλησης σε βάρος των γιατρών του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Δηλαδή, σημειώνει συνεχίζοντας η ΟΕΝΓΕ, «η ωριαία αποζημίωση της εφημερίας μετά τις αυξήσεις θα κυμαίνεται από 5,48 ευρώ για τον ειδικευόμενο έως 8,42 ευρώ για τον διευθυντή ΕΣΥ. Π.χ., διευθυντής Α’ ζώνης εφημέρευσης τώρα 585 ευρώ καθαρά για 3 ενεργές + 3 ετοιμότητες, δηλαδή 83 ώρες με την αντιστοίχιση δηλαδή 7 ευρώ την ώρα, με την “αύξηση” Μητσοτάκη 702 ευρώ καθαρά 8,4 ευρώ την ώρα. Μάλιστα αν δεν γίνει συνοδή ρύθμιση για αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών, όπως απαιτούμε εδώ και χρόνια, η όποια μηδαμινή αύξηση θα μείνει κενό γράμμα γιατί η εφορία θα την πάρει πίσω την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση.

Όσο για τον τριπλασιασμό του επιδόματος προσέλκυσης και παραμονής στις άγονες και παραμεθόριες περιοχές διατηρείται η αθλιότητα να χορηγείται με βάση τους βασικούς μισθούς του 1983! Δηλαδή το μηνιαίο επίδομα αγόνου διαμορφώνεται από τα 11,40 ευρώ στα 44,20 ευρώ».

«Η πρόκληση της κυβέρνησης σε βάρος μας είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έδωσε αύξηση πάνω από 50% στους μισθούς των διοικητών, συν 20% ευρώ μπόνους για να τρέξουν γρήγορα τα σχέδιά τους για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων μονάδων Υγείας σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Γνωρίζουμε ότι ακόμη κι αυτή η μηδαμινή αύξηση βάσει της “δέσμευσης” του υπουργού Υγείας στη συνάντηση με την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ στις 7/11, δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχε μεσολαβήσει η 48ωρη απεργία στις 29-30/11. Όμως ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα με ψίχουλα. Η 48ωρη απεργία ήταν η αρχή», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ και καταλήγοντας αναφέρει:

«Δεν μας αφορά η διατήρηση “της δημοσιονομικής σταθερότητας” και “της επενδυτικής βαθμίδας”. Αυτοί που κόπτονται είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι όμιλοι στους οποίους η κυβέρνηση χαρίζει 8,5 δισ.ς συν 3,6 δισ. επιδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, την ώρα που διαθέτει μόλις 50 εκατ. ευρώ επιπλέον για τις εφημερίες των γιατρών.

Καλούμε τις Ενώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε νέο γύρο συνελεύσεων. Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Ούτε βήμα πίσω.

Καλούμε τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, κ. Πετραλιά Θάνο, να απαντήσει άμεσα στο αίτημα της ΟΕΝΓΕ και να ορίσει συνάντηση».

ONΓΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης