"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.3 C
Trikala

Αποκαλυπτική έκθεση για την ακραία φτώχεια στη Θεσσαλία – Η επιβίωση με επιδόματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αποκαλυπτική έκθεση για την ακραία φτώχεια στη Θεσσαλία – – Κοντά στο 60% του πληθυσμού των πολιτών που διαβιώνουν στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες,  βρίσκεται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Αυτό αποτυπώνεται στην έκθεση του Τμήματος Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το Δήμο Βόλου να βρίσκεται στην πρώτη θέση κατάταξης, να ακολουθεί η Καρδίτσα, η Λάρισα και τελευταία τα Τρίκαλα.

Η έκθεση του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της 15ης Δεκεμβρίου με τον τίτλο: Έγκριση ετήσιας έκθεσης έτους 2021 για την κοινωνική ένταξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) για το έτος 2021 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχονται στους 37.931.

Από αυτούς το 58,18% κατοικεί στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες, ιδιαίτερα δε ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει  αυξημένο ποσοστό ακραίας φτώχειας της τάξης του 25,45%, σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά των άλλων τριών Δήμων της Θεσσαλίας.

Οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) για το έτος 2021 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης