"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Αποκαλύψεις για τα Paradise Papers: 130 Έλληνες στις λίστες

lafarm

Σχετικά άρθρα

  • Μεταξύ των ονομάτων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών και πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς
  • Στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα

Δεκάδες είναι οι Έλληνες που εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες, μετά την τεράστια διαρροή των Paradise Papers.

Σύμφωνα με το «Έθνος» μεταξύ των 130 ελληνικών ονομάτων που βρέθηκαν στα αρχεία, συγκαταλέγονται πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς, ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών, εταιρείες του εξωτερικού που έλαβαν δάνεια από ελληνικές τράπεζες, καθώς και πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για φορολογικές και άλλες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Οι περισσότερες εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ υπάρχουν και διευθύνσεις από την Εκάλη, την Πολιτεία, τον Διόνυσο, το Φάληρο, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα,το Ελληνικό, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι, τον Άλιμο και το Ψυχικό.

Αναζητώντας τη λέξη Ελλάδα ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από τα εταιρικά μητρώα των 19 δικαιοδοσιών μυστικότητας, εντοπίστηκαν περισσότερα από 6.000 που περιείχαν τη συγκεκριμένη λέξη.

Τι είναι τα Paradise Papers

Τα Paradise Papers είναι το προϊόν της διαρροής εκατομμυρίων εγγράφων που αποκαλύπτουν τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ.

Αντίθετα με τα Panama Papers, τα Paradise Papers αφορούν λιγότερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες και περισσότερο σχήματα που βρίσκονται στο όριο της νομιμότητας και χρηματικά ποσά που διέφυγαν μέσα από τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος και αποτελούν προϊόν σχημάτων φορολογικής βελτιστοποίησης.

Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης