Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα και χωριά του Δήμου Reviewed by Momizat on . Δημοσιεύουμε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καλαμπάκας το Σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός της πόλης της Καλ Δημοσιεύουμε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καλαμπάκας το Σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός της πόλης της Καλ Rating: 0

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα και χωριά του Δήμου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα και χωριά του Δήμου

Δημοσιεύουμε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καλαμπάκας το Σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός της πόλης της Καλαμπάκας οι εκδηλώσεις είναι αρκετές και στις Κοινότητες του Δήμου.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
18:00 – 19:00 Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα από τους χορευτές της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Καλαμπάκας.
19:00 – 19:30 Πλατεία Ρήγα Φεραίου – ¨ Μοντέρνες χορογραφίες ¨ από τη Σχολή Χορού ¨ Χορός και έκφραση ¨ της κ. Δήμητρας Κανάτα.
19:30 Πιστοί στην παράδοση, οι κανταδόροι μας σεργιανούν στους δρόμους τραγουδώντας καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια, και καταλήγουν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
20:00 – 22:00 Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Λαϊκή και Δημοτική βραδιά με πλούσιο πρόγραμμα. Χορός και τραγούδι για όλους.
20.30- Πλατεία Καστρακίου – Πάρτυ μασκέ –Ε.Μ.Ο. Καστρακίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
11:00 – 14:00 Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, κλόουν και
ανιματέρ, γεμίζουν την πλατεία και σκορπούν το κέφι στους μικρούς μας
φίλους. Δίνουν το σήμα με τις σημαίες τους και το γλέντι ξεκινά !!!
Χορευτικά νούμερα, σκετσάκια, νούμερα με κορίνες, πειράγματα, από το
ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ.
14:00 Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Τα παιδιά της Σχολής Παραδοσιακών Χορών
του Δήμου Καλαμπάκας θα πλέξουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
18:00 Αύλειος χώρος Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας – Παραδοσια-
κός χορός ΅ Κάτω στον Άγιο Θόδωρο ΅.
ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
11:00 – 14:00 – Παραδοσιακά κούλουμα στο ΅ ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας ¨.
Καστράκι Καλαμπάκας – Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος
Καστρακίου.
11.00 – 13.00 : Διαγωνισμός χαρταετού στη θέση Μάρμαρο Καστρακίου.
13.30-14.30 : Θεατρικό παιχνίδι από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλαμπάκας ¨ Επί Σταγών ¨.
14.30 -16.00: Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή χορευτικών.

 

Απόκριες Καστράκι 2014

Σάββατο 1—3—2014
Ώρα 18:00
Οδύσσεια στα Καατράκι
Κόντρα στην απαισιοδοξία των καιρών με τα μεράκι των ανθρώπων του Θεατρικού Εργαστηρίου “Επί Σπαγών” αλλά και με την ομαδική και ακάματη δουλειά των ανθρώπων τον συλλόγου μας (ΕΜΟΚ) θα τιθασεύσουμε τους ανέμους σε ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι για την περιοχή μας.

Ώρα 2030
Πλατεία Καστρακίου

Χορός μεταμφεσμένων

 

ΚαΘαρή Δευυτέρα
3—3-2014

Ώρα 11:00-13ι00
Διαγωνισμός χαρταεταού
Τα παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού αναβιώνει στη θέση Μάρμαρα

Ώρα 13:30—14:30
Πλατεία Καστρακίου

Θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών»και την υπεύθυνη του εργαστηρίου

Ώρα 14:30
Τη σκυτάλη παίρνουν οι αποκριάτικοι και παραδοσιακοί χοροί και τα παραδοσιακά
δρώμενα της περιοχής  

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

 

ΣΑΡΑΚΙΝΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακίνας σας καλεί στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή τις Απόκριας και ώρα 4 μ.μ. στην πλατεία του χωριού.
Ντυθείτε μασκαράδες και ελάτε να περπατήσουμε στους δρόμους του χωριού με πολύ κέφι, μουσική και χορό. Στο τέλος θα κάψουμε τον “ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ” στην πλατεία του χωριού.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ο Ε.Μ.Ο. Βασιλικής σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα στις 12:00 να γιορτάσετε μαζί τα «Κούλουμα» στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου (έναντι Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), όπου θα μοιραστεί η παραδοσιακή φασολάδα.

ΔΙΑΒΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/03/2014 Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ DJ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΦΑΣΑΛΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκάμπου ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί για μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου. Την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου και ώρα 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου θα δοθεί η παραδοσιακή φασολάδα με λαγάνα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα.

ΑΥΡΑ
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αύρας σας προσκαλεί την Καθαροδευτέρα να γιορτάσουμε τα παραδοσιακά κούλουμα στην πλατεία του χωριού.Θα γευθείτε την φιλοξενία των Αυριωτών, οι οποίοι θα σας προσφέρουν πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και την παραδοσιακή φασολάδα.

ΘΕΟΠΕΤΡΑ
Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας σας γνωστοποιεί ότι την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ στην πλατεία του χωριού θα δοθεί η παραδοσιακή φασολάδα. Θα τη συνοδεύει τουρσί, ελιές, χαλβάς, λαγάνα, κρασάκι και, καιρού θέλοντος, χορός και τραγούδι. Είστε όλοι καλεσμένοι να έρθετε κοντά μας!!! Η παρουσία σας μας δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε!!

ΒΛΑΧΑΒΑ
Ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΣ ΒΛΑΧΑΒΑΣ τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι προσφέρει τη παραδοσιακή νηστίσιμη φασολάδα στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάβας.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή