"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Απολογία Τρικαλινού επιχειρηματία για το κύκλωμα ιερόσυλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους άφησε η ανακρίτρια Ιωαννίνων τον 43χρονο Τρικαλινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και φέρεται ως εγκέφαλος του μεγάλου κυκλώματος ιερόσυλων οι οποίοι έχουν ρημάξει τα τελευταία χρόνια μοναστήρια και ξωκλήσια στην Ηπειρο και τα έχουν απογυμνώσει από εικόνες και πολύτιμους θρησκευτικούς θησαυρούς.

Ο 43χρονος κλήθηκε ως ύποπτος για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 3.000€ καθώς και την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται ότι το όνομά του αναφέρεται στην κατάθεση του ιδιοκτήτη της πασίγνωστης γκαλερί του Λονδίνου Temple, Ρίτσαρντ Τεμπλ, ο οποίος φέρεται να τον κατονόμασε ως προμηθευτή των εικόνων που βρέθηκαν στην γκαλερί του και αποδείχτηκε ότι είχαν κλαπεί από ναούς και μοναστήρια της Ηπείρου.

Η κατάθεση του Τεμπλ ενσωματώνεται σε πολυσέλιδη -πληροφορίες αναφέρουν ότι φτάνει τις 150 σελίδες- αναφορά της Σκότλαντ Γιαρντ για την υπόθεση, μετά τον εντοπισμό το 2011 των κλεμμένων εικόνων στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι η δικαστική έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται τώρα πλέον σε πλήρη εξέλιξη, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τις πρώτες ενδείξεις και τις πρώτες πληροφορίες για τους δράστες των κλοπών. Η υπόθεση είχε «σπάσει» σε τέσσερις δικογραφίες και μόλις πρόσφατα ενσωματώθηκαν σε μία και ανατέθηκαν στις δικαστικές αρχές των Ιωαννίνων -είχαν «σκορπίσει» σε Γιάννενα και Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα παρακολουθεί στενά η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς η αναφορά της Σκότλαντ Γιαρντ έχει δοθεί ήδη από το 2011 στις ελληνικές ανακριτικές αρχές αλλά και στο υπουργείο Πολιτισμού και όλα αυτά τα χρόνια λίμναζε από γραφείο σε γραφείο, ενώ παράλληλα οι διαρρήξεις συνεχίζονταν. Το γεγονός προβληματίζει έντονα τους Βρετανούς, που έχουν κάνει αλλεπάλληλα ερωτήματα προς τη χώρα χωρίς να πάρουν απαντήσεις.

Πηγή: ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ (ΕΘΝΟΣ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης