Απολύθηκε η καθηγήτρια που συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει! Reviewed by Momizat on . Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να απολυθεί εκπαιδευτικός του Κολεγίου Αθηνών, η οποία Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να απολυθεί εκπαιδευτικός του Κολεγίου Αθηνών, η οποία Rating: 0

Απολύθηκε η καθηγήτρια που συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Απολύθηκε η καθηγήτρια που συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να απολυθεί εκπαιδευτικός του Κολεγίου Αθηνών, η οποία συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει. Το περιστατικό συνέβη προ μηνών, αλλά πλέον έφτασε η υπόθεση στο αρμόδιο συμβούλιο. Και εκεί, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ (το αντίστοιχο της ΟΛΜΕ για την ιδιωτική εκπαίδευση), οι διορισμένοι από τον υπουργό μέλη του συμβουλίου, την απέλυσαν, διότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Δηλαδή, το Κολέγιο (όπου φοιτούν οι μελλοντικοί σωτήρες μας) τιμώρησε με καταγελλία της σύμβασης, μια καθηγήτρια που δουλεύει επί… 21 χρόνια, που αξιολογήθηκε θετικά από το ίδιο το σχολείο, αλλά που συνέλαβε τον γιο του Αντ. Σαμαρά να αντιγράφει… Είναι προφανές, ότι το μήνυμα που δίνεται, είναι σαφές.

Οι αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ και του Συλλλόγου εκπαιδευτικών του Κολεγίου είναι οργισμένες. Η δε ΟΙΕΛΕ θα «κυνηγήσει» την υπόθεση, πολιτικά κα νομικά, ενώ σημειώνει: «Δυστυχώς, η αναμενόμενη «βόμβα» εξερράγη. Το ΚΥΣΔΕ, λειτουργώντας ως εκτελεστικό όργανο της πρωθυπουργικής οικογένειας και των σχολαρχών, απέλυσε την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα μετά από 21 έτη υπηρεσίας και συνεχείς θετικές αξιολογήσεις. Το έγκλημά της; Ότι έπραξε το χρέος της μέσα στην τάξη. Συνέλαβε, μετά από συνεχείς παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις, τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Η απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ αποτελεί τη χαριστική βολή, όχι μόνο για την εκπαιδευτικό που απολύεται, αλλά για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Με τη σημερινή κατάπτυστη απόφαση – δώρο σε σχολάρχες, το ΚΥΣΔΕ άναψε το πράσινο φως για την εγκαθίδρυση καθεστώτος ανομίας και ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία».
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο συνδικαλιστικών οργάνων:

Η ΟΙΕΛΕ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ: ΤΟ ΚΥΣΔΕ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ (;) «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΟ «ΘΡΑΣΟΣ» ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ.

Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» – μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ’ ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους  ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.

Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ’ αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 

 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Καυστική ανακοίνωση με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα που με άνωθεν εντολές έλαβε σήμερα το ΚΥΣΔΕ εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΕΛΚΑ).

Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κατακλείδα της ανακοίνωσης,

 Ας μην πανηγυρίζουν οι «άρχοντες του σκότους».
Η αυλαία δεν έπεσε ακόμα…

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

(Σ.Ε.Λ.Κ.Α.)

https://sites.google.com/site/athenscollegeselka/

selka2009@gmail.com

http://selka2009.blogspot.com/

Αθήνα, 20/12/2013

Α.Π. 527

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Κ.Α. υπερασπίστηκε και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τη Φ. Μπουλούτα. Τα κίνητρά μας δεν είναι μόνο συναδελφικά, δεν είναι απλά συνδικαλιστικά και δεν έχουν κανενός είδους σκοπιμότητα (είτε αυτή αφορά το Σχολείο, είτε σχετίζεται με κομματικά ή άλλου είδους συμφέροντα). Τα κίνητρά μας είναι κυρίως ιδεολογικά και πολιτικά: αρνούμαστε στους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Σχολείων να απολύουν Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς αναιτιωδώς. Κάθε αναιτιώδης απόλυση θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να θεωρείται παράνομη, ως καταχρηστική. Κάθε αναιτιώδης απόλυση προσβάλει την αξιοπρέπειά μας, υπονομεύει τη Λειτουργία μας ως Εκπαιδευτικών και συνεπώς υποβαθμίζει το παρεχόμενο αγαθό, την ΠΑΙΔΕΙΑ.

H στάση μας είναι απολύτως συνεπής: αρνούμενες / αρνούμενοι τις αναιτιώδεις απολύσεις, επιζητούμε την αξιολόγησή μας. Επιζητούμε ένα συμφωνημένο και διαυγές σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας. Έχουμε γνωστοποιήσει τη θέση μας αυτή σε όλους τους stakeholders του Σχολείου. Την έχουμε υποστηρίξει με τη συνδιοργάνωση σχετικής ημερίδας με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε χώρο που μας διέθεσε το Σχολείο. Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει την έναρξη σχετικού διαλόγου. Το Σχολείο κωφεύει… Επιλέγει το φόβο… Στην προαναφερόμενη ημερίδα δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος ούτε της Διοίκησης ούτε της Διεύθυνσης του Σχολείου, μολονότι είχαν προσκληθεί. Η Πολιτεία μας πρόλαβε: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μολονότι πολλά σημεία του περιεχομένου του είναι, κατά τη γνώμη μας, ιδιαιτέρως συντηρητικά και απέχουν πολύ από τις διεθνείς τάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επιζητούμε εμπράκτως την αξιολόγησή μας, έστω και υπό το πρίσμα του.

Γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη Φ. Μπουλούτα.

Θα κρίνουμε το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν μας κοινοποιηθεί γραπτώς, ως εκπαιδευτικοί. Τα ζητήματα που εγείρονται σχετικά με τη νομιμότητα της όλης, αλλά και της σημερινής, διαδικασίας – που είναι πολλά και σημαντικά – θα υποστηριχθούν από τους νομικούς συμβούλους της Φ. Μπουλούτα και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε..

Ας μην πανηγυρίζουν ακόμα οι «άρχοντες του σκότους».

Η αυλαία δεν έπεσε ακόμα…

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Κ.Α.
Ο Πρόεδρος Α. Ψαλίδας

Ο Γ. Γραμματέας Α. Μουτζούρης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή