Απολύσεις στον Δ. Πύλης λόγω υπέρβασης εξόδων και τρόικας; Reviewed by Momizat on . Μπορεί να ασχολούνται όλοι με το ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δ. Πύλης, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα. Η οποία, σύμφωνα με το «Εθνος», οδηγεί σε α Μπορεί να ασχολούνται όλοι με το ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δ. Πύλης, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα. Η οποία, σύμφωνα με το «Εθνος», οδηγεί σε α Rating: 0

Απολύσεις στον Δ. Πύλης λόγω υπέρβασης εξόδων και τρόικας;

Απολύσεις στον Δ. Πύλης λόγω υπέρβασης εξόδων και τρόικας;

pyliΜπορεί να ασχολούνται όλοι με το ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δ. Πύλης, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα. Η οποία, σύμφωνα με το «Εθνος», οδηγεί σε απολύσεις και μετακινήσεις εργαζομένων από τον Δήμο, επειδή δεν έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα κατάλογο 17 Δήμων, τα οικονομικά των οποίων βρίσκονται «στο κόκκινο», δηλαδή έχουν πολλά χρέη και λίγα έσοδα. Σύμφωνα με τον κατάλογο, ο Δήμος Πύλης έχει έσοδα 8.484.534 ευρώ έξοδα και 7.749.516 ευρώ έσοδα. Αρα, είναι «μέσα» κατά 735.018 ευρώ. Αυτά τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Παρατηρητήριο για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Το όργανο, δηλαδή, που σύστησε η κυβέρνηση το καλοκαίρι, για να ελέγχει την πορεία εσόδων – εξόδων των Δήμων (που σαφώς χρειαζόταν ως ελεγκτικός μηχανισμός) αλλά ταυτοχρόνως αποτελεί μια δαμόκλειο σπάθη, αφού χρησιμοποιείται ως τιμωρία για τους ΟΤΑ. Επίσης, το να βλέπει κανείς (το κράτος) μόνο τα οικονομικά στοιχεία, χωρίς να αναφέρεται στις ευθύνες του (μη απόδοση παρακρατηθέντων), είναι μάλλον ειρωνικό.

Ετσι, ο Δήμους και  άλλοι 16, θα «υποστούν» μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και απολύσεις, προκειμένου, όσοι έχουν αυτή τη «χαρά», να προστεθούν σε χιλιάδες άλλους απολυθέντες, για να ικανοποιηθεί ο μνημονιακός όρος. Συγκεκριμένα, στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2014…

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, θα αφορούν σε δημοτικές επιχειρήσεις των συγκεκριμένων ΟΤΑ, με την απόλυση προσωπικού ΙΔΑΧ, και στους ίδιους τους Δήμους, με μετακινήσεις σε άλλους, για να μειωθεί το εργασιακό κόστος.
Ούτε λόγος, φυσικά, για τη μη απόδοση χρημάτων στον κάθε Δήμο. Και, βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξει απάντηση από τον Δήμο Πύλης, εάν αληθεύουν τα στοιχεία, εάν υπάρχει φόβος για απολύσεις, τι συμβαίνει με τα οικονομικά στον Δήμο.

 

Οι άλλοι Δήμοι

Στο «Εθνος» αναφέρονται άλλοι 16 Δήμοι που βρίσκονται στο «κόκκινο»:

Πρώτος στη λίστα είναι ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.

Ακολουθούν ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.

Στη λίστα που παρουσιάζει η εφημερίδα περιλαμβάνονται επίσης ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή