"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.7 C
Trikala

Απομακρύνθηκαν 120 αυτοκίνητα απο το κέντρο της πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

AUTO
Αποδίδει και δίνει «Ανάσα» στις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο των Τρικάλων, το πρόγραμμα απομακρύνσεων εγκαταλειμμένων οχημάτων. Περίπου 120 από αυτά τα οχήματα, μετά την καμπάνια αι παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων, απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση χώρων στάθμευσης για τα «ενεργά» οχήματα που κυκλοφορούν στα Τρίκαλα. Έτσι, αφ’ ενός διευκολύνεται η κίνηση, αφ’ ετέρου οι πολίτες, οι οποίοι πλέον μπορούν πιο εύκολα να επιλέξουν χώρους για τη στάθμευση των οχημάτων.

Το πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων υλοποίησε το τελευταίο τετράμηνο η Υπηρεσία Ελέγχου, που είχε συσταθεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Με την επαναφορά προσωπικού της τελευταίας, οι σχετικές αρμοδιότητες επανήλθαν και πλέον, όλα τα σχετικά με τη στάθμευση θα προωθούνται και θα υλοποιούνται από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η συγκεκριμένη δράση είχε ξεκινήσει με την επικόλληση προειδοποιητικών αυτοκόλλητων και καταγραφή 170 περίπου εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός του παλαιού πολεοδομικού ιστού της πόλης. Δηλαδή δεν συμπεριελήφθησαν πιο απομακρυσμένες περιοχές, καθώς είχε γίνει ένας προγραμματισμός, ώστε σε πρώτη φάση να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Από αυτές τις 170 θέσεις, το 70% (120 θέσεις) έχει πλέον απελευθερωθεί.

Το πρόγραμμα όμως συνεχίζεται, καθώς η Δημοτική Αστυνομία πλέον αναλαμβάνει αυτές τις αρμοδιότητες. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τα εγκαταλειμμένα οχήματα, ο κάθε τρικαλινός μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 2431351556.
Παράλληλα, ο Δήμος δρα και σε δεύτερο επίπεδο. Με διαγωνισμό που προκήρυξε, αναζητείται η εταιρία που θα αναλάβει την εκποίηση των εγκαταλειμμένων οχημάτων.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Τρικκαίων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 (ώρες 10.00 έως 10.30) και οι σχετικές πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.trikalacity,gr, ενότητα Ανακοινώσεις). Ο διαγωνισμός αφορά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας απελευθέρωσης χώρων στάθμευσης εντός της πόλης των Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης