Απορρίφθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού η μελέτη για το μονοπάτι των Μετεώρων Reviewed by Momizat on . Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά απορρίπτεται, από την άποψη της αρχαιολογικής νομοθεσίας, η μελέτη με θέμα «Διαμόρφωση υπάρχοντος μονοπατιού Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά απορρίπτεται, από την άποψη της αρχαιολογικής νομοθεσίας, η μελέτη με θέμα «Διαμόρφωση υπάρχοντος μονοπατιού Rating: 0

Απορρίφθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού η μελέτη για το μονοπάτι των Μετεώρων

Απορρίφθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού η μελέτη για το μονοπάτι των Μετεώρων

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά απορρίπτεται, από την άποψη της αρχαιολογικής νομοθεσίας, η μελέτη με θέμα «Διαμόρφωση υπάρχοντος μονοπατιού από Άγιο Αντώνιο μέχρι Αγλύστρα (Μαντρί)», στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων του Δήμου Καλαμπάκας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση (δείτε τη ΕΔΩ) η εν λόγω μελέτη δεν εγκρίθηκε, διότι αποτελεί υπέρμετρη παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων, καθώς χρησιμοποιεί πολυμορφία υλικών και διαμορφώνει μεγάλες επιφάνειες που επεμβαίνουν στο περιβάλλον των μνημείων.

Μεταξύ άλλων, λαμβάνεται υπόψη από τον Υπουργό και η  ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως διατυπώθηκε στην με αριθμό 17/10-5-2016 Συνεδρία του (θέμα 6ο).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή