"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Απορρίφθηκε η αγωγή Δ. Αλεξόπουλου κατά του Δήμου Βόλου για τη χρήση γεώτρησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απορρίφθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, η αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Αρτέμιδας και αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Αλεξόπουλος κατά του Δήμου Βόλου, ζητώντας αποζημίωση ύψους 450.000 € για νερό που χρησιμοποιούνταν από τη γεώτρηση που βρίσκεται σε κτήμα ιδιοκτησίας του.

Το ποσό αφορούσε το αντίτιμο του νερού, με το οποίο υδροδοτούνταν από το 2003 μέχρι σήμερα η πρώην Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου με παροχή 120 κυβικών μέτρων την ώρα, από γεώτρηση που βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτήμα του στην πρώην Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου.

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας στις αρχές Ιουλίου του 2011, όταν είχε επιδοθεί η αγωγή του Δ. Αλεξόπουλου στο Δήμο Βόλου και ήταν η αφορμή που οδήγησε στην πολιτική περιθωριοποίησή του από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί παρά το τελεσίγραφο του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού ότι «πρέπει να παραιτηθεί για ηθικούς λόγους».
«Δεν παραιτούμαι γιατί η υπόθεση με τη γεώτρηση στο κτήμα μου που επί οκτώ και πλέον χρόνια εξυπηρετεί τις υδροδοτικές και αρδευτικές ανάγκες της περιοχής του Δήμου Αρτέμιδος και που από το 2002 έχει παύσει να φέρει το βάρος της δουλείας, είναι μία ιδιωτική υπόθεση», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Αλεξόπουλου δύο μέρες αργότερα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην αγωγή του ο πρώην δήμαρχος Αρτέμιδος και πρώην αντιπεριφερειάρχης υποοστήριξε ακόμη ότι η συγκεκριμένη έκταση αγοράστηκε από τον ίδιο το 1993, αλλά ήταν σε καθεστώς δουλείας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2002.
Από την επομένη το κτήμα περιήλθε κατά πλήρη κυριότητα και χωρίς βάρη στον ιδιοκτήτη του που συνέπιπτε να είναι και δήμαρχος Αρτέμιδος στην οποία ανήκε από το 1999, λόγω Καποδίστρια, η πρώην Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου, όπου βρίσκεται η επίμαχη γεώτρηση του πρώην δημάρχου.

Ο κ. Αλεξόπουλος είχε εποστηρίξει ότι επί οκτώ χρόνια δεν ανακίνησε το θέμα γιατί υπήρχε κώλυμα για τη διεκδίκηση οποιασδήποτε αποζημίωσης από το Δήμο, στον οποίο ήταν ο ίδιος επικεφαλής. Μετακινούμενος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια ο κ. Αλεξόπουλος κατέθεσε την αγωγή κατά του Δήμου Βόλου στον οποίο ανήκει πλέον το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Λαυρεντίου, ζητώντας 450.000 €, ποσό το οποίο υπολογίζει με βάση την τιμή, όπως υποστηρίζει, που πλήρωνε εδώ και δεκαπέντε χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ στον πρώην Δήμο Πορταριάς.

Στο υπόμνημα του Δήμου Βόλου, που είχε κατατεθεί στη συζήτηση της υπόθεσης, αναφερόταν ότι η υπό κρίση αγωγή είναι αβάσιμη στο νόμο και στην ουσία, αφού ο ίδιος, στερείται του δικαιώματος αντλήσεως και χρήσεως νερού, πέρα από αυτό που είναι απαραίτητο και όπως προσδιορίζεται στη Νομαρχιακή απόφαση για τις «προσωπικές» ανάγκες.

magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης