Αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η τροπολογία για ευθύνες δημάρχων-περιφερειαρχών Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη ψηφίστηκε, την Τρλιτη αποσύρθηκε... Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ που βέβαια είχε και αυτό ψηφίσει τη ρύθμιση, με την οπο Την Πέμπτη ψηφίστηκε, την Τρλιτη αποσύρθηκε... Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ που βέβαια είχε και αυτό ψηφίσει τη ρύθμιση, με την οπο Rating: 0

Αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η τροπολογία για ευθύνες δημάρχων-περιφερειαρχών

Αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η τροπολογία για ευθύνες δημάρχων-περιφερειαρχών

Την Πέμπτη ψηφίστηκε, την Τρλιτη αποσύρθηκε… Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ που βέβαια είχε και αυτό ψηφίσει τη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονταν από ποινικές ευθύνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι οποίοι είχαν παραλάβει έργα που διέφεραν από τις αρχικές συμβάσεις.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή της Ν.Δ., Σάββα Αναστασιάδη την περασμένη Πέμπτη και έγινε δεκτή με συνοπτικές διαδικασίες από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Η αντιπολίτευση είχε εκφράσει σοβαρότατες ενστάσεις, επικρίνοντας τον υπουργό ότι με τη ρύθμιση «καθαρίζει» δημάρχους και περιφερειάρχες εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Γρηγοράκος επέμεινε, ωστόσο, ότι ο στόχος του ήταν να διευκολύνει τους δημοτικούς άρχοντες χωρίς καμία πρόθεση ιδιοτέλειας από την πλευρά του.

Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μετά την ψήφιση της και ο θόρυβος που προκλήθηκε ανάγκασε προφανώς το ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσει το θέμα και να αλλάξει τελικά στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σήμερα σύσκεψη μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία κατέληξαν ότι η ρύθμιση πρέπει να αποσυρθεί.

Λίγες ώρες μετά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή  -«αδειάζοντας» τον κ. Γρηγοράκο- ότι η τροπολογία αποσύρεται και θα επανακατατεθεί βελτιούμενη σε νέο νομοσχέδιο.

Πηγή thetoc.gr

Αφήστε το σχόλιο σας