Αποφάσεις και συμπεράσματα της συντονιστικής του “Φυσάει Κόντρα” Reviewed by Momizat on . Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετεκλογικά η συντονιστική επιτροπή του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με θεματολογία την οργανωτική ανασυγκρότηση της δημοτικής παρ Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετεκλογικά η συντονιστική επιτροπή του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με θεματολογία την οργανωτική ανασυγκρότηση της δημοτικής παρ Rating: 0

Αποφάσεις και συμπεράσματα της συντονιστικής του “Φυσάει Κόντρα”

Αποφάσεις και συμπεράσματα της συντονιστικής του “Φυσάει Κόντρα”

Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετεκλογικά η συντονιστική επιτροπή του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με θεματολογία την οργανωτική ανασυγκρότηση της δημοτικής παράταξης, τη λειτουργία της δημοτικής ομάδας και των υπόλοιπων επιτροπών που αποφάσισε η πρόσφατη συνέλευση των μελών της.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι τα πρώτα δείγματα της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αφού πρόσφατα ο κ. Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε πως μια από τις πρώτες του προτεραιότητες θα είναι η μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών, όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, σε φορείς που βρίσκονται εκτός του Δημοτικού οργανισμού. Έθεσε δηλαδή θέμα ιδιωτικοποίησης βασικών δημοτικών δομών, πριν καν επιχειρήσει, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση του Δήμου, να βελτιώσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους, την ίδια στιγμή που «εθνικοί μεγαλοεργολάβοι» και κατά τόπους αντιπρόσωποί τους καραδοκούν και πιέζουν για τα μεγάλα κέρδη της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για να εναντιωθεί σε αυτήν την προοπτική αλλά και για να συμβάλλει στην κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, πίσω από την οποία κρύβονται μεγάλα οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα, αλλά και με αφορμή την επικείμενη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την επέκταση του ΧΥΤΑ στη θέση «Παλαιοσαμαρίνα», η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τη διενέργεια σχετικής ημερίδας που θα διεξαχθεί στη Χρυσαυγή το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου, ώστε μέσα από αυτή τη συζήτηση και τη δράση να αναδειχθεί ότι η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να μετατραπεί από «πρόβλημα» για την τοπική αυτοδιοίκηση και το περιβάλλον σε ζήτημα αιχμής για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εύρεση οικονομικών πόρων για το Δήμο.

Παράλληλα τονίσθηκε η αναγκαιότητα της όσο πιο μαζικής και ουσιαστικής συμμετοχής των μελών και των φίλων του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Πάρκο Ματσόπουλου στις 11 και 12 Ιουλίου, συμμετοχή που συσχετίζεται και με την αποτελεσματική λειτουργία του περιπτέρου της δημοτικής παράταξης στο χώρο του Φεστιβάλ.

Τέλος στον οργανωτικό τομέα αποφασίσθηκε η Σ.Ε. να συνεδριάζει μία φορά τουλάχιστο κάθε μήνα και η δημοτική ομάδα τις παραμονές των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, ενώ τα γραφεία της παράταξης (στην οδό Αμαλίας 18) να παραμένουν ανοικτά για τους πολίτες κάθε Δευτέρα και Σάββατο πρωί και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή