"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Αποφασίζουν τις αντιδράσεις τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, ώστε να αποφασιστεί η μορφή των αντιδράσεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αιχμή του δόρατος τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, τις κατασχέσεις, τη φορολογία, αλλά και την πολιτική που ασκείται.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί κοινό μέτωπο ελεύθερων επαγγελματιών που έχει ως στόχο την αλλαγή της πολιτικής που ασκείται, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Η ύφεση και η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που έχει επιβληθεί και υλοποιείται από τις διαδοχικές κυβερνήσεις περισσότερο από τέσσερα χρόνια έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εκπροσωπούν οι φορείς μας σε πλήρες αδιέξοδο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει αλλά και αυτές που έχουν οδηγηθεί σε βίαιη διακοπή της λειτουργίας τους» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, κ. Βαγγέλης Αγγελάκης και πρόσθεσε ότι σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν η υπερφορολόγηση.

Αναφορικά με το ζήτημα του ΟΑΕΕ η ΓΣΕΒΕΕ ζητά εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως εξ ορισμού πηγάζει από τον Δημόσιο Χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Για την εξασφάλιση των οφειλών ο ΟΑΕΕ διαθέτει επαρκή ένδικα μέτρα (αστικά και διοικητικά). Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι δυνατό να συνιστά ποινικό αδίκημα, την παροχή της δυνατότητας στον ασφαλισμένο, να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία, για 2 έτη τουλάχιστον, πληρώνοντας, ακόμη κι αν έχει οφειλές, μόνο τις τρέχουσες εισφορές του. Από αυτό το μέτρο, με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υπολογίζεται, ότι, με την ενεργοποίηση των μισών οφειλετών του Οργανισμού (~200.000 ασφαλισμένοι), μπορούν να εισρεύσουν στα ταμεία του ΟΑΕΕ περισσότερα από 600 εκ €/ έτος, καθώς και τη δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ, ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ, για την ένταξη των ασφαλισμένων που ανήκουν στις προαιρετικές περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης