Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – ανοίγει ο αυτοκινητόδρομος Ε 65 Reviewed by Momizat on . Με άλλες μορφές δράσης και κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι αγρότες αποχωρώντας από το μπλόκο του Μεγαλοχωρίου. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε στ Με άλλες μορφές δράσης και κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι αγρότες αποχωρώντας από το μπλόκο του Μεγαλοχωρίου. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε στ Rating: 0

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – ανοίγει ο αυτοκινητόδρομος Ε 65

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – ανοίγει ο αυτοκινητόδρομος Ε 65

Με άλλες μορφές δράσης και κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι αγρότες αποχωρώντας από το μπλόκο του Μεγαλοχωρίου. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης που έγινε μετά τησυνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι η οργάνωση κινητοποιήσεων στις  21 Φεβρουαρίου όπου οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικοί και το συλλαλητήριο για την 108η επέτειο της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων στο Κιλελέρ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σχόλια (3)

 • Ριψασπις

  Μια τρύπα στο νερό καναν.
  Ποιός να τους πάρει τώρα στα σοβαρά;

  Απάντηση
 • Αγρότης των Μπλόκων

  Για δες κι αυτό κύριε Ριψασπι, είναι από την ανακοίνωση μας: “Στη συνάντηση ο υπουργός Αγροτικός Ανάπτυξης έδωσε υποσχέσεις για ικανοποίηση κάποιων επιμέρους αιτημάτων μας, όπως ότι, από το τέλος του 2018, θα θεσπιστεί ακατάσχετο όριο, ύψους 15.000 ευρώ το χρόνο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, το νέο χαράτσι του «περιβαλλοντικού» τέλους για το νερό δεν θα επιβληθεί άμεσα αλλά μετά από 5 χρόνια, θα αποδοθεί άμεσα η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016, θα συνεχίζει να μας ληστεύει με τον ΕΝΦΙΑ αλλά χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στα χωράφια, θα καταργηθεί ο φόρος στο κρασί, θα ενταχθεί άμεσα στα προγράμματα ενίσχυσης το 50% των επιλαχόντων νέων αγροτών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα ασφάλιστρα θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, το οποίο χωρίς την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι χωρίς αντίκρισμα αφού δεν θα επιφέρει καμιά μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

  Με δεδομένο ότι, όπως αποδείχτηκε, πολλές φορές, στο παρελθόν, η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που μας δίνει, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, δεν τις τηρεί στο σύνολό τους, ή και καθόλου, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας αν αυτές οι υποσχέσεις υλοποιηθούν και, ταυτόχρονα, δηλώνουμε πως θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε, αγωνιστικά, την υλοποίησή τους, όπως και την ικανοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας.”

  Απάντηση
 • Αγρότης των Μπλόκων

  Εσύ κύριε Ριψασπι πίεσες πολλές φορές το υπουργείο; Μήπως το, πίεσες πατώντας το κουμπί του τηλεκοντρόλ σου, ξαπλωμενος φαρδιά πλατιά στον καναπέ σου; Εμείς πάντως είμαστε στο δρόμο τόσα χρόνια, στα μπλόκα, στην Αθήνα, στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ 🚜, στην εφορία και τόσα άλλα και θα είμαστε στις 21 του μήνα ενάντια στους ηλεκτρονικους πλειστηριασμούς κλπ. Αν δεν ήμασταν σ όλα αυτά δε θα είχε απομείνει ούτε ένας απο μας, ούτε ενας για δειγμα. Θα είχαμε καταντήσει σαν τους πακιστανούς και ινδους που δουλευουν για τους νεοτσιφλικαδες ή θα δουλευαμε λαντζα στη Γερμανία…

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή