Αποχώρησε η “Φυσάει Κόντρα” από τη συζήτηση για τη λαϊκή, με καταγγελίες και προτάσεις Reviewed by Momizat on . ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ   Εδώ και τρία χρόνια και πλέον η δημοτική αρχή, η δημοτική πλειοψηφία γεν ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ   Εδώ και τρία χρόνια και πλέον η δημοτική αρχή, η δημοτική πλειοψηφία γεν Rating: 0

Αποχώρησε η “Φυσάει Κόντρα” από τη συζήτηση για τη λαϊκή, με καταγγελίες και προτάσεις

Αποχώρησε η “Φυσάει Κόντρα” από τη συζήτηση για τη λαϊκή, με καταγγελίες και προτάσεις

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ  

Εδώ και τρία χρόνια και πλέον η δημοτική αρχή, η δημοτική πλειοψηφία γενικότερα, αν και είχε εντάξει στον προεκλογικό της λόγο το 2010 τη σημασία για τη σωστή οργάνωση της λαϊκής εβδομαδιαίας και της καθημερινής αγοράς και συνεπώς, ενώ θα περίμενε ο κάθε καλόπιστος δημότης, ότι όλα αυτά τα χρόνια θα ασκούσε έστω κάποια παρέμβαση για την καλύτερη οργάνωσή της, για την πιο αποτελεσματική για τον καταναλωτή λειτουργία της, η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν επεδίωξε και γενικότερα δεν κατάφερε, όπως και εξάλλου και σε πολλά άλλα καίρια για τη ζωή της πόλης ζητήματα, ούτε να ασκήσει έστω εποπτικό έλεγχο, ούτε καν να παρέμβει σε μικρότερης σημασίας ζητήματα,.

Και όμως !!!

Σήμερα, μόλις πενήντα ημέρες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , η δημοτική πλειοψηφία επιχειρεί με ένα ξεκάθαρο αντιδημοκρατικό και ταυτόχρονα πολιτικάντικο τρόπο να ανοίξει ολόκληρη την ατζέντα της «λαϊκής αγοράς» με ξεκάθαρα μικροπολιτική στόχευση, δηλαδή να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις αγωνίες των παραγωγών, των λιανοπωλητών, των εμπλεκόμενων γενικότερα στη λειτουργία της , ώστε προεκλογικά να «ασελγήσει» σε βάρος των συνειδήσεων αυτών των πολιτών και των οικογενειών τους .

Ξαναζούμε δηλαδή ακόμα ένα επεισόδιο της σειράς «Επανεκλέξτε μας για να σας βολέψουμε», χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειές τους μέσα από εκβιαστικά διλήμματα ως ομήρους σε μία προεκλογική  οπερέτα που έχει τίτλο : «Όταν θυμάμαι, χαίρομαι.»

Είναι ξεκάθαρο, θεωρούμε, ότι οποιαδήποτε απόφαση που θα ληφθεί σήμερα  σχετικά με αυτό τα μείζον θέμα της κοινωνικής ζωής της πόλης , ΔΕΝ θα δεσμεύσει σε καμία περίπτωση τημ επόμενη δημοτική αρχή και δεν θα τη δεσμεύσει γιατί δεν διαθέτει ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση, ούτε την ηθική υπεροχή για να εφαρμοσθεί .

Θα είναι μία απόφαση μετέωρη, ικανή μόνο να εκβιάζει ανθρώπους και καταστάσεις, ώστε να συμπεριληφθεί στη σημαδεμένη τράπουλα που ο κ. Δήμαρχος θέλει να μοιράσει στους πολίτες προκειμένου να τον επανεκλέξουν.

Δικές μας θέσεις από το 2010, που αν βρισκόμασταν τρία χρόνια στη δημοτική αρχή, θα είχαμε ήδη υλοποιήσει, και δεν θα περιμέναμε να ζητήσουμε την έγκριση από τα δημοτικό συμβούλιο 50 ημέρες πριν εκπνεύσει η θητεία μας, είναι:

1) Η καθημερινή λειτουργία της λαϊκής αγοράς να διατηρηθεί στο σημερινό χώρο, αλλά με κατάλληλο σχεδιασμό και μέσα από συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας ώστε να συνεχίσει να αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο για την πόλη μας και παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα της ανθρώπινης επαφής.

2) Μετατροπή του μεγάρου της πρώην νομαρχίας σε κλειστή παραδοσιακή αγορά τοπικών προϊόντων, θα μπορούσε να ονομαστεί «Η αγορά του Τρικαλινού παραγωγού» στα πρότυπα άλλων πόλεων (Χανιά , Καρδίτσα)

3) Να μη σταματήσει η λειτουργία της Εβδομαδιαίας Λαϊκής Αγοράς στον σημερινό χώρο τη Δευτέρα. Να υπάρξει καλύτερη οργάνωσή και χωροθέτησή της  και  ασφαλώς να υπάρξει η πρόβλεψη και η δυνατότητα να διεξάγονται και περιφερειακές Λαϊκές Αγορές στις μεγάλες συνοικίες της πόλης μας, τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες, (με πρότυπο την πετυχημένη λαϊκή που διεξάγεται στον σιδηροδρομικό σταθμό).

4) Βασική μας θέση και κεντρικός μας στόχος είναι η ύπαιθρος να διαδραματίσει έναν δυναμικό και καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Δήμου.

Τα Δημοτικά Διαμερίσματα που βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κτηνοτροφία κα τη γεωργία μπορούν να αποτελέσουν το «μεγάλο χωράφι» που θα μπορεί να καλύψει με ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα τις ανάγκες της πόλης.

Όμως για να συμβεί αυτό στην πόλη πρέπει να δημιουργηθούν θεσμοί και να επικρατήσουν λογικές που θα το επιτρέψουν.

Θα πρέπει δηλαδή η πόλη να αποτελέσει το «ανοιχτό μεγάλο ράφι» των προϊόντων που το χωράφι της υπαίθρου θα παράγει.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δημιουργήσουμε:

  •  Μικρές βιολογικές αγορές τοπικών προϊόντων στην πόλη, στις συνοικίες και στα Δημοτικά Διαμερίσματα
  • Μόνιμη βιολογική αγορά και αγορά τοπικών προϊόντων στη στεγασμένη αγορά της συνοικίας του Αγ. Οικουμενίου .
  • Υποστήριξη και κίνητρα για τη δημιουργία Δικτύων τοπικών Παραγωγών με ομοειδή προϊόντα.
  • Γραφείο προβολής – προώθησης των τοπικών προϊόντων, υποστήριξης των παραγωγών για θέματα παραγωγής, διάθεσης, συσκευασίας, πιστοποίησης και Τράπεζας τοπικών προϊόντων.

Σε αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που προσπαθεί

να δημιουργήσει συνειδητούς και ενημερωμένους καταναλωτές, που θα στηρίξουν τον αγρότη στο χωράφι,

να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία δικτύων παραγωγής και διάθεσης που θα έχουν ως σήμα την ποιότητα,

να συνδέσει με άμεσο τρόπο και χωρίς την παρουσία των μεσαζόντων τον παραγωγό με τον καταναλωτή.

Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε απέναντι πολλά και μεγάλα συμφέροντα (κυρίως τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ) τα οποία κατάφεραν τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να επιβάλλουν τους κανόνες τους στην αγορά αλλά και να δραστηριοποιηθούν στο κέντρο της πόλης χωρίς καν να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες νομιμότητας (παρκινγκ, τροφοδοσία, σκουπίδια, όχληση κλπ) σε αγαστή σχέση και με υπόνοιες για διαπλοκή με τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές των τελευταίων δεκαετιών .

Με αυτά τα συμφέροντα και με αυτούς τους κανόνες παιχνιδιού που οι δημοτικές αρχές έχουν οριοθετήσει τις τελευταίες δεκαετίες, θα έρθουμε σε σύγκρουση έχοντας μαζί μας ένα πλατύ κίνημα καταναλωτών και παραγωγών από την πόλη και την περιφέρεια.

Αυτές τις προτάσεις καταθέτουμε και σήμερα στο δημόσιο διάλογο, αυτές ήδη έχουμε ξεκινήσει να διαβουλευόμαστε με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους συλλόγους παραγωγών και λιανοπωλητών, όχι με εκβιαστικά διλήμματα της τελευταίας στιγμής, αλλά μέσα από το δημοκρατικό διάλογο και την αλληλεπίδραση .

Αυτά τα εκβιαστικά προεκλογικά διλήμματα και τα καταγγέλλουμε, στους τρικαλινούς πολίτες, αλλά και δεν μπορούμε να τα νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση τους, παραμένοντας στην αίθουσα .

Για αυτούς τους λόγους , κ. Πρόεδρε , σας δηλώνουμε ότι αποχωρούμε ως δημοτική παράταξη «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» από τη συζήτηση των υπ` αριθμ. 4, 5, 6 και 7 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου , επισημαίνοντας ότι τις όποιες σημερινές σας αποφάσεις, δεν θα τις υλοποιήσουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή .

Σας ευχαριστούμε .

 

Αφήστε το σχόλιο σας