Αποχώρησε ο ψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πύργου Reviewed by Momizat on . Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, από τον Ιεροψάλτη κ. Κων/τίνο Σδρόλια: Προ εικοσαετίας περίπου ( όντας συνταξιούχος αυτοκινητιστής) προσελήφθην ως Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, από τον Ιεροψάλτη κ. Κων/τίνο Σδρόλια: Προ εικοσαετίας περίπου ( όντας συνταξιούχος αυτοκινητιστής) προσελήφθην ως Rating: 0

Αποχώρησε ο ψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πύργου

Αποχώρησε ο ψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πύργου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, από τον Ιεροψάλτη κ. Κων/τίνο Σδρόλια:

Προ εικοσαετίας περίπου ( όντας συνταξιούχος αυτοκινητιστής) προσελήφθην ως Δεξιός Ιεροψάλτης είς τόν Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Κόκκινου) Πύργου, διαδεχθείς τον αείμνηστο συνάδελφο  Ιεροψάλτη Στυλιανό Βάκκα.

Κατά το διάστημε της  Ιεροψαλτικής αυτής διακονίας μου είχα εξαίρετη και αγαστή συνεργασία με τους προϊσταμένους του Ιερού Ναού  και τους Εκκλησιατικούς Επιτρόπους, ήτοι :

Πρώτα με τον Ιερέα π. Στέφανο Κομπόλια και κατόπιν με τον διαδεχθέντα αυτόν(λόγω συνταξιοδοτήσεως) π. Αντώνιο Μπίλλα, καθώς επίσης και με τους εκάστοτε επιτρόπους   του Ναού .

Πρέπει να ομολογήσω ότι οι ανωτέρω και οι ευλαβείς ενορίται με περιέβαλλαν  σε όλο αυτό το διάστημα με την αγάπη τους και την εκτίμησή τους, εκτίμηση και αγάπη απεριόριστη που έχω κι εγώ για αυτούς.

Ήδη , από την περασμένη Κυριακή(29-12-2013) , λόγω ηλικίας(άγων το 87ον έτος), σταμάτησα την Ψαλμωδία μου εις τον ως άνω Ι.Ναό.

Ο π. Αντώνιος Μπίλλας , μετά τη Θ. Λειτουργία,  της Κυριακής την 29η  Δεκεμβρίου 2013, ευχαρίστησε την ταπεινότητα μου εις το εκκλησίασμα δια την πρόθυμη, τακτική και ανελλιπή προσέλευση  και ψαλτική συμπεριφορά και ανταπόκριση εις όλες τις ιερές Ακολουθίες.

Μου πρόσφερε δε ως ευλογία και ενθύμιο  μία ωραιότατη εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Ας σημειωθεί ότι ήμουν ο μόνος Ψάλτης του Ναού, και έψαλλα τα τροπάρια και  του δεξιού και αριστερού.

Προσπάθησα και ανταποκρίθηκα, ως πιστός χριστιανός και ταπεινός ζηλωτής Ιεροψάλτης, με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, σε όλες τις περιστάσεις, όπως  Ιερά Μυστήρια , Εσπερινούς, Όρθρους  και  Θείες Λειτουργίες, Χαιρετισμούς, Προηγιασμένες, Σαρανταλείτουργα, Πανηγύρεις  κ.λπ.

Πολλές φορές  πλαισίωναν το αναλόγιον και άλλοι συνάδελφοι.

Ευχαριστώ τον Θεόν που μου  χάρισε υγεία και δύναμη ώστε να ανταποκριθώ κατά τον πληρέστερο τρόπο στα καθήκοντα του Ιεροψάλτου, της ωραίας αυτής συνοικίας της πόλεώς μας.

Θέλω να εκφράσω με την συγκίνησή μου επι τη αποχωρήσει αλλά και την αγάπη μου προς όλους τους ενορίτες του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου(Κόκκινου) Πύργου.

Θα έχω, εν όσω ζω, βαθειά χαραγμένη την ευχάριστη είκόνα  του εκκλησιάσματος, των  ιερών τελετών, την αγάπη  των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, και θέλω  να εκφράσω, επι τη αποχωρήσει, την  συγκίνηση μου  και από τα βάθη της καρδιάς μου τις θερμές ευχαριστίες προς όλους για την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ βεβαίως και την συζυγό μου Όλγα, για την αμέριστη συνδρομή της και συμπαράστασή της σ’ όλα αυτά τα χρόνια.

‘Ολως ιδιαιτέρως,  θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας κ.κ. Αλέξιον, που με τις ευχές του  και ευλογίες του με περιέβαλλε πάντοτε με την πατρική του αγάπη.

Επίσης ευχαριστίες στο Σωματείον Ιεροψαλτών Ν.Τρικάλων « ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ»(του οποίου  τυγχάνω τακτικόν- ενεργόν Μέλος) και όλως ιδιαιτέρως στον Επίτιμο Πρόεδρό του κ. Πολυχρόνη Νταλάση, Οφφικιούχο Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών-Πρωτοψάλτη Ι. Ν. Ζ. Πηγής-Σαραγίων, για την όλη συμπεριφορά , βοήθεια και συμπαράστασή τους απέναντί μου. Μερικά μέλη του Σωματείου  κάπου-κάπου πλαισίωναν το Ιερό Αναλόγιο, συνέψαλλαν και έπαιρνα κι εγώ κάποια ανάσα.

Στον νέο Ιεροψάλτη κ. Γεώργιο Γελαδάρη, που με διαδέχτηκε, εύχομαι να είναι πάντα υγιής και να προσφέρει την Ψαλμωδία του προς ψυχική ωφέλεια των αδελφών μας Χριστιανών.

Τέλος εύχομαι σε όλους  και για τον νέον χρόνο 2014 κάθε ευτυχία και ευλογία από τον Θεό.

Τρίκαλα, 4η  Ιανουαρίου 2014.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Κωνσταντίνος Σδρόλιας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή