Απόκριες στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το τριήμερο της Αποκριάς στην Καλαμπάκα. Εϊναι μάλλον τυπικό και δεν έχει καμία σχέση με παλιότερες εκδηλώσεις. Δεν Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το τριήμερο της Αποκριάς στην Καλαμπάκα. Εϊναι μάλλον τυπικό και δεν έχει καμία σχέση με παλιότερες εκδηλώσεις. Δεν Rating: 0

Απόκριες στην Καλαμπάκα

Απόκριες στην Καλαμπάκα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το τριήμερο της Αποκριάς στην Καλαμπάκα. Εϊναι μάλλον τυπικό και δεν έχει καμία σχέση με παλιότερες εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει το γνωστό “κυνήγι του θησαυρού”, ούτε κάποιες εξαιρετικά φαντεζί εκδηλώσεις. Από την άλλη, προφανώς και δεν υπάρχουν χρήματα για το “κάτι παραπάνω”, οπότε, είναι προφανές ότι οι παλιές εκδηλώσεις, που προσπαθούσαν να φέρουν κόσμο στην πόλη, πρέπει να ιδωθούν υπό νέο πρίσμα. Φυσικά, για τις φετινές εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικό το ότι κρατούν μόνο τοπικό χρώμα, δηλαδή δίνουν βάση ακριβώς στον παραδοσιακό χαρακτήρα της Αποκριάς.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

18:00-19:00: Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα από τους χορευτές της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Καλαμπάκας.

19:00-19:30: Πλατεία Ρήγα Φεραίου – “Μοντέρνες χορογραφίες” από τη Σχολή Χορού “Χορός και έκφραση” της κ. Δήμητρας  Κανάτα.

19:30: Πιστοί στην παράδοση, οι κανταδόροι μας σεργιανούν στους δρόμους τραγουδώντας καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια, και καταλήγουν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

20:00-22:00: Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Λαϊκή και Δημοτική βραδιά με πλούσιο πρόγραμμα. Χορός και τραγούδι για όλους.
20:30: Πλατεία Καστρακίου – Πάρτυ μασκέ – Ε.Μ.Ο. Καστρακίου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

11:00-14:00: Πλατεία Ρήγα Φεραίου –  Ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, κλόουν και ανιματέρ, γεμίζουν την πλατεία και σκορπούν το κέφι στους μικρούς μας φίλους. Δίνουν το σήμα με τις σημαίες τους και το γλέντι ξεκινά !!! Χορευτικά νούμερα, σκετσάκια, νούμερα με κορίνες, πειράγματα, από το ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ.

14:00: Πλατεία Ρήγα Φεραίου – Τα παιδιά της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Καλαμπάκας θα πλέξουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

18:00: Αύλειος χώρος Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας – Παραδοσιακός χορός “Κάτω στον Άγιο Θόδωρο”

 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

11:00-14:00: Παραδοσιακά κούλουμα στο “ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας”
Καστράκι Καλαμπάκας – Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος Καστρακίου.
11:00-13:00: Διαγωνισμός χαρταετού στη θέση Μάρμαρο Καστρακίου.
13:30-14:30: Θεατρικό παιχνίδι από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλαμπάκας “Επί Σταγών”
14:30-16:00: Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή χορευτικών.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή