"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Απόλυτη αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που μεταναστεύουν όπου γης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες, που προσπαθούν να ξεφύγουν απ” τον τρόμο, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση ως ανθρώπινη ασπίδα, για να σφαγιάσει, να καταστρέψει, να λυγίσει και να κατεδαφίσει τους Κούρδους και κάθε προοδευτική λαϊκή ομάδα στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ανθρώπινες ζωές, ως ανταλλακτικό νόμισμα για να σταθεροποιήσει την εξουσία του. Ο διαπραγματευτικός εταίρος, μια παντελώς αποκτηνωμένη, ανήθικη, νεοφιλελεύθερη, ελιτίστικη, αντιδημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταφέρει να επιβάλλει την ακροδεξιά επιχειρηματολογία στο δημόσιο διάλογο.

Η «πολιτισμένη Δύση» κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καλλιεργεί το φόβο: αυτός είναι ο κανόνας που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει κάθε βαρβαρότητα που συμβαίνει στην Ευρώπη – από φράκτες στα σύνορα μέχρι το «κανονιστική ρύθμιση ροής των διακινούμενων» (ακόμη και να το γράφω αυτό με κάνει να νιώθω ναυτία) και την ισχυροποίηση της Frontex. Όχι, δεν είναι η ΕΕ η προσωποποίηση του μεγαλύτερου «κακού».

Είναι η ολιγαρχία του κεφαλαίου που έχει βρει τον τέλειο αποδιοπομπαίο τράγο για να εμβάθυνει τον νεοφιλελευθερισμό και να λυγίσει κάθε μορφή αντίστασης. Ο τέλειος τρόπος για να διαιρέσουν τους από κάτω (τις κατώτερες τάξεις;). Ο τέλειος τρόπος για να κάνει τους εργάτες να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.

Ο τέλειος τρόπος για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. «Σταματήστε να ψάχνετε για φίλους και συνεχίστε να ψάχνετε για εχθρούς. Πολιτισμικούς εχθρούς».

Η αμέριστη και απόλυτη αλληλεγγύη με τον κουρδικό αγώνα και τις δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία είναι επιτακτική ανάγκη. Απόλυτη αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που μεταναστεύουν όπου γης. Ας κοιτάξουμε τους φίλους και τους διπλανούς μας τώρα, να σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι με αλληλεγγύη.

Είμαστε οι πολλοί και θα νικήσουμε!

Κατερίνα Αναστασίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης