"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Κραυγή αγωνίας από επαγγελματίες της Καλαμπάκας : “Eίμαστε λίγο πριν ξεσπάσει η λαίλαπα”.

lafarm

Σχετικά άρθρα

kalampaka
Υπόμνημα προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού κ. Έλενα Κουντουρά απέστειλαν πριν από λίγες μέρες επαγγελματικοί φορείς και άμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό.
Το έγγραφο, που προσυπογράφουν περί τους 100 επαγγελματίες, έχει θέμα «Προβλήματα Μικρομεσαίας Επιχείρησης στο Δήμο ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ» και το υπογράφουν το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Ειδών Λαϊκής Τέχνης Καλαμπάκας και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμπάκας και Περιχώρων «Τα Μετέωρα».

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ : Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού
Κ. Έλενα Κουντουρά
Α Θ Η Ν Α

Ξεκινάμε μία Τουριστική περίοδο με την μεγαλύτερη απογοήτευση για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.
Όλοι εμείς οι ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ επιχειρηματίες αυτού του προϊόντος, είμαστε αναγκασμένοι και πλήρως δικαιολογημένοι πλέον να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την επιβίωση των επιχειρήσεών μας ,των κλάδων μας και των παιδιών μας ειδικά τώρα, που η κατάσταση, όπου έχουμε περιέλθει, μας σπρώχνει προς το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας στην περιοχή ,με το Μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο τα Μετέωρα.
Κατανοούμε πλήρως την κατάσταση που διανύουμε, και η οποία είναι απόρροια συγκεκριμένων συμπεριφορών μέχρι τώρα κράτους και ιδιωτών, τις οποίες πάμπολλες φορές έχουμε καταγγείλει ΔΗΜΟΣΙΑ και ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ,χωρίς καμία ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημερινό τέλμα.

Η περιοχή μας μολονότι διαθέτει ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό και φυσικό φαινόμενο, δεν κατάφερε δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια της « λεγόμενης Τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης», να γίνει ΣΤΑΘΜΟΣ για το τοπικό αλλά και το Ελληνικό Τουριστικό προϊόν, λόγω λανθασμένων πολιτικών επιλογών.

Πιο συγκεκριμένα, το 90% των πελατών μας είναι περαστικοί ,και πολλοί λίγοι κάνουν έστω μία διανυκτέρευση, με αποτέλεσμα, αφενός σε καθημερινή βάση να είναι αβέβαιο το ποσοστό επισκεπτών, δύσκολος επίσης ο σωστός προγραμματισμός των υπηρεσιών στις επιχειρήσεις μας, και αφετέρου ένας «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» μπορεί άνετα να καταστεί «ΕΥΑΛΩΤΟΣ» σε κάθε είδους συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την ποιότητα στα προϊόντα και στην παροχή υπηρεσιών.

Βιώνοντας την παραπάνω πραγματικότητα για πολλές δεκαετίες ένας τόπος ,εάν δεν υπάρξει πολιτική βούληση ,δεν εφαρμόζεται η Νομοθεσία ,και ο απαραίτητος έλεγχος γίνεται κατά το δοκούν, τότε ανθούν οι ΜΙΖΕΣ, πέφτει η ποιότητα στις υπηρεσίες και στα προϊόντα και δίνονται «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» σε μία ΜΑΦΙΑ μαύρου χρήματος, η οποία αν συνδυαστεί και με τις ψηφοθηρικές επιδιώξεις , επιτείνει, προδιαγράφει και εξασφαλίζει το τέλμα της « ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της περιοχής.

Μέσα σ’ αυτό το τέλμα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,στην περιοχή των Μετεώρων, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ,ο οποίος θέλει να προσφέρει ποιότητα ,συνέπεια και «ζωή» στην επιχείρησή του, ο οποίος πασχίζει να προσφέρει και ένα μέλλον στα παιδιά του, καλείται ΜΑΤΑΙΑ να ανταποκριθεί στο «πολυσύνθετο» επιχειρηματικό περιβάλλον ,στον κυκεώνα προβλημάτων και γραφειοκρατίας , που κάθε άλλο παρά «ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ » είναι.

Καλείται να ανταποκριθεί και να αποδίδει οικονομικές-φορολογικές εισφορές, χωρίς να του είναι ξεκάθαρη η ανταποδοτικότητα ή η χρησιμότητα όλων αυτών των εισφορών.

Καλείται να ανταποκριθεί και να επιβιώσει σ’ ένα ομιχλώδες Νομικό καθεστώς, που τα παράθυρά του επιτρέπουν στον καθένα να τα προσαρμόζει κατά το δοκούν και να τον καθιστά :
– «ΕΡΜΑΙΟ» σε κάθε είδους ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
– « ΕΡΜΑΙΟ» σε κάθε είδους διασπάθιση των προγραμμάτων της ΕΕ για την ανάπτυξη.
– «ΕΡΜΑΙΟ» σε κάθε τοπική και ψηφοθηρική πολιτική ,που είναι εναντίον της της βιωσιμότητας της επιχείρησής του .

Για όλα τα παραπάνω ,όλα αυτά τα χρόνια έχει χυθεί πάρα πολύ μελάνι και έχουν τεθεί υπόψη άπειρες φορές σε κάθε αρμόδια υπηρεσία ή Υπουργείο. Και τώρα στο «δια ταύτα», δεν μπορεί όλοι αυτοί που πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων τα προβλήματά μας, να συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα την ώρα που η επιβίωσή μας και των παιδιών μας είναι ανύπαρκτη.

Αν μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση προσθέσουμε και την παγκοσμιοποίηση, την «απελευθέρωση των τιμών» και την «ανταγωνιστικότητα» που απορρέει , δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος, ο οποίος πιστεύει ότι η περιοχή μας μπορεί να επιβιώσει ή να πάρει την ανιούσα στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, με μόνο πλεονέκτημα την προβολή του «ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ» της περιοχής, της Ελλάδος και της ορθοδοξίας, ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, χωρίς ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ παρεχόμενες υπηρεσίες, που τα περιβάλλουν.

Η περίφημη φράση «ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ» πώς να εφαρμοστεί όταν μία επιχείρηση ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ σε τακτά χρονικά διαστήματα να πληρώνει υπέρογκες αυξήσεις στους κάθε είδους φόρους –τέλη-ασφαλιστικές εισφορές και καινούργιες υπηρεσίες που δεν γνωρίζουμε πια και την σκοπιμότητα τους ,και συγχρόνως της ΖΗΤΕΙΤΑΙ να ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ για να γίνει ανταγωνιστική, ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως τέτοια αριθμητική που όταν τα έξοδα μιας επιχείρησης είναι περισσότερα από τα έσοδα ,να γίνεται βιώσιμη ;

Επομένως όταν υπάρχουν αβάσταχτες φορο-οικονομικές εισπρακτικές πολιτικές συνοδευόμενες από την ανυπαρξία ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ σχεδίου Τουριστικής ανάπτυξης μέσα σ’ ένα τοπίο: με ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ χωρίς προηγούμενο, με μη έλεγχο των τιμών, με διαβάθμιση υπηρεσιών στο κάθε είδους κατάλυμα μόνο στην θεωρία και όχι στην πράξη, με ένα Ελεύθερο κάμπινγκ που οργιάζει χωρίς κανείς να το ακουμπάει ακόμα και έξω από τον ιερό χώρο των Μοναστηριών, με κατευθυνόμενο τουρισμό εγκλωβισμένο στην «ΑΣΥΛΙΑ » των Μαφιόζικων συμπεριφορών, με τον καθένα να διαφημίζει ότι θέλει και όπως του αρέσει χωρίς τιμωρία, με ένα περιβάλλον για το Τουριστικό προϊόν και όχι μόνο, εν έτη 2015, να συνεχίζει να είναι απαράδεκτο λόγω Δημοτικών πολιτικών, πως καλείται η μικρομεσαία επιχείρηση να προσφέρει ποιότητα και να επιζήσει;

Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις, ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, κάμπινγκ, εστιατορίων, ειδών λαϊκής τέχνης, καφετεριών, εμπορικών, τουριστικά γραφεία, ξεναγοί, κλπ.

Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης των πελατών έχουν αλλάξει ριζικά, η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών είναι άκρως απαραίτητη.
Ποιος λοιπόν είναι «ΜΠΑΓΜΕΝΟΣ», όπως λέμε στον τόπο μας, να κατανοήσει και να δώσει λύση στην απόγνωση και στον όγκο των προβλημάτων που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο, σε ανεργία, σε κοινωνικές
αναταραχές ;

Υπάρχει η πολιτική βούληση για την βιωσιμότητα της Μικρομεσαίας επιχείρησης; Εκτός και αν κάποιος έχει δρομολογήσει το κλείσιμο αυτής και οι σημερινές συγκυρίες ήταν προμελετημένες.

Εμείς ζητούμε λοιπόν να δεχτείτε την μικρή και μεσαία επιχείρηση ως εξίσου σημαντική στην οικονομία και στην χώρα .
Ζητούμε να αφουγκρασθείτε το καζάνι των νέων ανθρώπων που βράζει, οι οποίοι πέρασαν τα μισά τους χρόνια στα πανεπιστήμια με ειδικεύσεις ,οι οποίες είναι ανίκανες να αντιμετωπίσουν την ΜΑΦΙΑ και την εκμετάλλευση στην εργασία.
Ζητούμε να επεξεργαστείτε τα παραπάνω δεδομένα της τοπικής μας κοινωνίας πριν ξεσπάσει η λαίλαπα.

Εάν πραγματικά το Υπουργείο σας ,ως πλέον αρμόδιο για την παραπάνω διαμορφωθείσα κατάσταση, αφουγκράζεται το μέγεθος του προβλήματος και της ζημιάς στην μικρή και μεσαία επιχείρηση της περιοχή μας, στην άνεργη νεολαία μας, πρέπει άμεσα να κατανοήσει και να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα, για να επέλθει δικαιοσύνη και ποιότητα στο Τουριστικό προϊόν της περιοχής μας ,στην επιβίωσή μας και στον πολιτισμό μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης