Από ιδιώτη το κέντρο στήριξης παιδιού στη Θεσσαλία; Reviewed by Momizat on .   Αδυνατεί το κράτος και η Περιφέρεια να δημιουργήσουν κέντρα στήριξης παιδιών που χάνονται, που τα παρατούν οι γονείς, που τα στέλνουν στην επαιτεία, που.   Αδυνατεί το κράτος και η Περιφέρεια να δημιουργήσουν κέντρα στήριξης παιδιών που χάνονται, που τα παρατούν οι γονείς, που τα στέλνουν στην επαιτεία, που. Rating: 0

Από ιδιώτη το κέντρο στήριξης παιδιού στη Θεσσαλία;

Από ιδιώτη το κέντρο στήριξης παιδιού στη Θεσσαλία;

 

Αδυνατεί το κράτος και η Περιφέρεια να δημιουργήσουν κέντρα στήριξης παιδιών που χάνονται, που τα παρατούν οι γονείς, που τα στέλνουν στην επαιτεία, που…. που…. που….

Και αντ’ αυτού, έχει αναχθεί σε υπ’ αριθμόν ένα φορέα όλης της χώρας, σαν κρατικός δηλαδή, η οργάνωση “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Η οποία, μπορεί να κάνει την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Μπορεί να προσφέρει τα πάντα. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτή ο κύριος εκφραστής της κοινωνικής πολιτικής του κράτους στον ευαίσθητο τομέα των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν, ολόκληρο κράτος να μην διαθέτει ούτε μία δομή στη Θεσσαλία, για παιδιά που αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων. Η δε Περιφέρεια, παρότι έχει δείξει ευαισθησία σε θέματα κοινωνία, δεν έχει δημιουργήσει κάποια τέτοια δομή. Και, πλέον, μετά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους της οργάνωσης, προβλήθηκε ότι θα συνδράμει η αιρετή αυτοδιοίκηση στη δημιουργία γραφείου της ιδιωτικής οργάνωσης. Από τη μια, όλοι γνωρίζουμε, πώς λειτουργούν και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν από την υποχρηματοδότηση στον καιρό των μνημονίων, οι δομές υγείας και πρόνοιας. Ταυτοχρόνως, γνωρίζουμε όλοι, με αποδείξεις στο παρελθόν, για τεράστιες “αποκλίσεις” στα οικονομικά τέτοιων ιδρυμάτων. Ενώ αρκετές φορές, ιδιωτικοί φορείς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και να προσφέρουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει μόνη της ένα τέτοιο κέντρο, που θα υπάγεται στην ίδια, θα εποπτεύεται από την ίδια, άρα θα υπάρχει και έλεγχος και λογοδοσία για τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν σε μια οποιαδήποτε δομή. Τη στιγμή κατά την οποία απειλούνται τα πάντα στον τομέα υγείας και στον τομέα πρόνοιας, η άνευ όρων «παράδοση» κρατικών ή/και αυτοδιοικητικών υποχρεώσεων σε ιδιώτες, σημαίνει απαξίωση της αναγκαιότητας (δια)τήρησης κρατικών θεσμών.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

 
Συνάντηση του περιφερειάρχη με μέλη και εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού»

 

 

Προσπάθεια για να δημιουργηθεί γραφείο και κέντρο στήριξης παιδιών με ανάγκες στη Λάρισα

 

Κώστας Αγοραστός: «Να συμβάλλουμε όλοι στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών»

 

 

Συνάντηση με μέλη και εθελοντές του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συνάντηση είχε σαν στόχο την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία γραφείου και κέντρου στήριξης παιδιών με ανάγκες στη Λάρισα, καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων το φθινόπωρο.

 

Τα μέλη του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προσπάθεια για τη δημιουργία της αντίστοιχης υποδομής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, καθώς και την ενεργοποίηση εθελοντών, συλλόγων και άλλων φορέων στο όλο εγχείρημα.

 

Ο κ. Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του σημείωσε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια αυτή τονίζοντας: «Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, αποτελεί έναν εθελοντικό οργανισμό, που επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, κάνοντας πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας, να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτόν το δύσκολο και αδιάκοπο αγώνα που δίνει επί σειρά ετών το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ προκειμένου να στηρίξει χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των ιδρυμάτων που προσφέρουν στον τόπο μας πολύτιμο κοινωνικό έργο, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας. Και η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, που δεν έχει μόνο οικονομικές, αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις. Είμαστε στη διάθεση του οργανισμού και πρόκειται να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το εγχείρημα για τη δημιουργία αντίστοιχης υποδομής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία».

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ η κα Βάσω Πετρίδου, ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο κ. Χρήστος Μουχτάρης, καθώς και η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βάσω Ζιάκα, η αντιδήμαρχος Λαρισαίων κα Ευαγγελία Ντάβαρη, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Ελευθέριος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας ΕΠΣΛ κ. Βασίλης Μαστροδήμος, και ο εθελοντής Φώτης Βακιρτζηδέλης.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή