"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Από μέρα σε μέρα ο νέος μαστογράφος στο Νοσοκομείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mastografos
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει ο νέος ψηφιακός μαστογράφος του Νοσοκομείου Τρικάλων δίνοντας τη δυνατότητα της εξέτασης σε εκατοντάδες ακόμη γυναίκες της περιοχής.

Ο μαστογράφος παρελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβρη από το νοσοκομείο Τρικάλων και αναμένονται οι εγκρίσεις όλων εκείνων των δομών που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του.

Ο καινούριος Ψηφιακός Μαστογράφος που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι ο μοναδικός σε Νοσοκομείο της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Βέβαια το Ιατρείο Μαστού προσφέρει συνεχώς υπηρεσίες στο γυναικείο πληθυσμό.

Η λειτουργία του αφορά 4 διαφορετικές παραμέτρους:

1. Έλεγχο ασθενών με μαστογραφία και κλινική εξέταση, για πιθανή ύπαρξη νόσου στο μαστό

2. Θεραπεία συμπτωματικών ασθενών με πόνο στο μαστό, έκκριση από τη θηλή, ψηλαφητή μάζα στο μαστό

3. Διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου του μαστού

4. Παρακολούθηση ασθενών με διαγνωσμένο καρκίνο του μαστού.

Η λειτουργία του Ιατρείου Μαστού συνεπικουρείται από: ακτινολόγο, παθολογοανατόμο και 2 νοσηλεύτριες.

Σε μηνιαία βάση εξετάζονται και αντιμετωπίζονται περίπου 120 ασθενείς. Στο Ιατρείο πραγματοποιούνται καταρχήν κλινική εξέταση της ασθενούς και λήψη του ιστορικού της. Για κάθε ασθενή, προγραμματίζονται και εκτιμώνται οι απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις (μαστογραφίες και υπερηχογραφήματα μαστού). Υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης όλων των διαγνωστικών εξετάσεων και παρεμβατικών πράξεων που αφορούν το μαστό (παρακεντήσεις με λεπτή βελόνα, βιοψίες tru-cut και τοποθετήσεις οδηγού σύρματος (hookwire).

Στο Ιατρείο Μαστού το αρχείο παρακολούθησης περιλαμβάνει 7800 ασθενείς. Το Ιατρείο έχει συμμετάσχει σε δύο πανευρωπαϊκές μελέτες σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού.

Τα τελευταία 3 χρόνια, έχουν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί στο Ιατρείο Μαστού πάνω από 120 ασθενείς με καρκίνο του μαστού και πάνω από 450 ασθενείς με καλοήθη πάθηση του μαστού.
εφημερίδα
Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης