Από τα Τρίκαλα στην Καλιφόρνια με βρυχηθμούς χαράς Reviewed by Momizat on . Την περιπετειώδη μεταφορά του Φοίβου, μιας άρρωστης αρσενικής τίγρης, από τον ζωολογικό κήπο των Τρικάλων σε ειδικό άσυλο για λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες στ Την περιπετειώδη μεταφορά του Φοίβου, μιας άρρωστης αρσενικής τίγρης, από τον ζωολογικό κήπο των Τρικάλων σε ειδικό άσυλο για λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες στ Rating: 0

Από τα Τρίκαλα στην Καλιφόρνια με βρυχηθμούς χαράς

Από τα Τρίκαλα στην Καλιφόρνια με βρυχηθμούς χαράς

Την περιπετειώδη μεταφορά του Φοίβου, μιας άρρωστης αρσενικής τίγρης, από τον ζωολογικό κήπο των Τρικάλων σε ειδικό άσυλο για λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες στην Καλιφόρνια εξιστορεί στο BBC o Ντέιβιντ Μπαρνς, πρώην μέλος του βρετανικού ζωοφιλικού οργανισμού RSPCA.

Τον Φοίβο και ακόμη μια θηλυκή τίγρη, την Αθηνά, η οποία πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, είχε σώσει και πάλι ο Μπαρνς το 2001, από τσίρκο στην Αττική.

Έκτοτε ζούσαν σε έναν μικρό ζωολογικό κήπο στα Τρικάλα, ο οποίος, όμως, δεν διέθετε τα απαραίτητα οικονομικά μέσα για να συντηρήσει το βάρους 260 κιλών θηλαστικό.

Μάλιστα, το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η σίτιση, μιας και ο Φοίβος κατανάλωνε περίπου 35 κοτόπουλα την εβδομάδα, αλλά και στοιχειώδεις ανάγκες, όπως η ιατρική φροντίδα. Αλλωστε, ο ζωολογικός κήπος της θεσσαλικής πόλης δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσει ούτε την κτηνίατρο, την οποία απασχολούσε σε μόνιμη βάση στο παρελθόν.

Οι διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ ήταν μακρές, ενώ στην πορεία προέκυψαν και αρκετές ακόμη δυσκολίες, όπως αναφέρει ο Μπάρνς στο BBC.

«Σχεδόν σε κάθε γωνία, προέκυπτε κάποιο εμπόδιο», αναφέρει. «Χρειάστηκαν οκτώ μήνες για τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν σταμάτησα να στέλνω e-mail και μηνύματα και να τηλεφωνώ. Υπήρξαν στιγμές που πίστευα ότι δεν θα τα κατάφερνα. Αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησα, έπρεπε να συνεχίσω».

Ο Φοίβος ταξίδεψε τελικά το πρωί της Τετάρτης στην Αμερική, όπου, μετά από πάνω από μια δεκαετία στην χώρα μας, τον περιμένει ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή