"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Από τα χωράφια του Τυρνάβου στις αγορές του Ισραήλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυναμική και φέτος η παρουσία του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου.
Και φέτος, παρά την οικονομική κρίση, ο συνεταιρισμός ξεπερνώντας κάθε δυσκολία συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά την εξαγωγή αχλαδιών στο Ισραήλ. Η συμφωνία έγινε μέσω τρίτου και κάθε χρόνο εξάγονται όλο και περισσότερες ποσότητες αχλαδιών.

Προχθές από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου φορτώθηκαν τα πρώτα δύο κοντέινερ με 42 τόνους αχλάδια ποικιλίας κόσια, ενώ την επόμενη Τετάρτη θα φορτωθούν άλλα δύο κοντέινερ, τα οποία θα κατευθυνθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από εκεί με πλοίο στο Ισραήλ.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, ένας από τους πλέον έμπειρους ανθρώπους του αγροτικού τομέα κ. Αθανάσιος Χαλούλης τόνισε ότι φέτος η συμφωνία του συνεταιρισμού με το Ισραήλ κινείται ανοδικά και φτάνουμε στους 200 τόνους εξαγωγής αχλαδιών κόσια, σάντα μαρία και κρυστάλλια. Με τη θετική πιθανότητα με τα κρυστάλλια να ξεπεράσουμε συνολικά και τη συμφωνία των 200 τόνων.
Ο κ. Χαλούλης σημειώνει ότι οι τιμές κατά κιλό είναι στα περυσινά επίπεδα αν σκεφθεί κανείς σε ποιες οικονομικές περιπέτειες βρίσκεται η χώρα. Επισημαίνει και το γεγονός ότι ο καταναλωτής του Ισραήλ είναι απαιτητικός και η ανοδική πορεία των εξαγωγών στη χώρα αυτή από τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου αποδεικνύει ότι το αχλάδι Τυρνάβου υπερέχει σε ποιότητα και νοστιμιά όλων των άλλων από γειτονικές χώρες γι΄ αυτό και προτιμάται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου (Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου), όπως το πλήρες όνομά του είναι πρωτοβάθμιος παραγωγικός συνεταιρισμός με έτος ιδρύσεως το 1926 με 165 παραγωγούς – μέλη διαθέτοντας μια πλούσια γκάμα αγροτικών προϊόντων σε φρούτα που παράγουν τα μέλη και τα διακινούν μέσω της οργάνωσης.
Οι παραγωγές ξεκινάνε από 5 Μαΐου περίπου με τις πρώιμες ποικιλίες κερασιών, ροδάκινων και νεκταρινιών και συνεχίζονται έως και τον Σεπτέμβριο με αχλάδια και σταφύλια.

Τα προϊόντα των παραγωγών – μελών είναι πιστοποιημένα με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης Agro 2-1, 2-2 ενώ ακολουθείται η διαδικασία του προτύπου GLOBAL G.A.P.

TYΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης