Από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας ο αγνοούμενος εκπαιδευτικός στη Ρόδο Reviewed by Momizat on . Από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας κατάγεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αγνοούμενος εκπαιδευτικός στην περιοχή της Κρεμαστής στη Ρόδο. Ο εκπαιδευτικός έχει παν Από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας κατάγεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αγνοούμενος εκπαιδευτικός στην περιοχή της Κρεμαστής στη Ρόδο. Ο εκπαιδευτικός έχει παν Rating: 0

Από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας ο αγνοούμενος εκπαιδευτικός στη Ρόδο

Από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας ο αγνοούμενος εκπαιδευτικός στη Ρόδο

Από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας κατάγεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αγνοούμενος εκπαιδευτικός στην περιοχή της Κρεμαστής στη Ρόδο. Ο εκπαιδευτικός έχει παντρευτεί  στο νησί και διορίστηκε για το μάθημα της Αγγλικής στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου, το οποίο βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, στον δρόμο για το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που πήραμε από τις υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική) και τα δημοσιεύματα (της εφημερίδας “Ροδιακή“, ο εκπαιδευτικός, με άλλους δύο συναδέλφους του, προσπάθησαν να περάσουν από την ιρλανδικού τύπου γέφυρα στην περιοχή (είναι γέφυρα χαμηλή, πάνω από το ποτάμι, που δεν έχει νερό, αλλά γεμίζει, όταν βρέχει). Η ροή της κυκλοφορίας από το ένα ρεύμα γίνεται από κανονική γέφυρα και για το άλλο ρεύμα  από τη χαμηλή γέφυρα. Κάποια στιγμή, το ποτάμι, το οποίο συνήθως δεν έχει νερό, φούσκωσε απότομα, λόγω της τεράστιας σε όγκο βροχόπτωσης που έπεσε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Οπως φαίνεται, ο τρικαλινός στην καταγωγή εκπαιδευτικός, μαζί με τους άλλους δύο, βγήκαν από το ασημί Νισάν Αλμέρα. Ο ένα, 30χρονος εκπαιδευτικός αυτός, στην κατάθεσή του, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ο 30χρονος, φανερά σοκαρισμένος, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς έγινε το κακό.
Ο δάσκαλος είπε ότι στις 16.30 επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό, καθώς η στάθμη του νερού φαινόταν ότι ήταν χαμηλή. Σε κάποια στιγμή το όχημα παρασύρθηκε από τα νερά. Οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.
Ο 30χρονος πρόλαβε και γαντζώθηκε από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, επίσης βγήκαν από το ΙΧ, αλλά σε δευτερόλεπτα χάθηκαν… από τα μάτια του.
Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, που συμμετείχε μαζί με κατοίκους στις αγωνιώδεις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο αγνοουμένων.
Η γυναίκα που επέβαινε στο όχημα, μια δασκάλα από τα Ψαχνά Ευβοίας, ηλικίας 27 ετών, βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρή στην παραλίας της Κρεμαστής από τα σωστικά συνεργεία.
Στις επικοινωνίες μας με κατοίκους του νησιού, μας μεταφέρθηκε η εικόνα της καταστροφής παντού, πλην της πόλης της Ρόδου. Τα μικρότερης αξίας προβλήματα είναι η διακοπή ρεύματος και νερού σε ορισμένες περιοχές για κάποιες ώρες, καθώς και η ανυπαρξία τηλεοπτικού σήματος. Τα χειρότερα είναι η καταμέτρηση νεκρών (δύο μέχρι στιγμής) και η ύπαρξη αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων και ο εξ Ασπροκκλησιάς εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής το πρωί του Σαββάτου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Σουπερ-Πούμα ομάδα 10 πυροσβεστών της 1ης ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο, ώστε να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού στις έρευνες για τον εντοπισμό του καθηγητή.
Ακομη μετά από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για συνδρομή στις έρευνες που διεξάγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησαν έρευνες, από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Κρεμαστής Ρόδου.
Επιπλέον λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 290 κλήσεις για παροχές βοηθείας, για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές Ιαλυσός, Κρεμαστή και Παραδείσι.
Απ την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου, ενώ συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 35 πυροσβέστες, με τη συνδρομή ομάδας 30 στρατιωτών, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν.
Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Δημάρχου της Ρόδου οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή