Από την Κυριακή το Τυρναβίτικο Καρναβάλι Reviewed by Momizat on . Ο Δήμος Τυρνάβου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το « Ο Δήμος Τυρνάβου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το « Rating: 0

Από την Κυριακή το Τυρναβίτικο Καρναβάλι

Από την Κυριακή το Τυρναβίτικο Καρναβάλι

tirnabos1Ο Δήμος Τυρνάβου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται για έναν θεσμό που βγάζει τους πολίτες του Τυρνάβου στους δρόμους, στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα. –

Την έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων θα κηρύξει ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νικόλαος Μαλάκος, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, με εκδήλωση με τίτλο «Βραδιά Μνήμης» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Εκεί θα δοθεί ο «Όρκος του Κεφιού», ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και απονομή ενθυμίων συμμετοχής στις περσινές ομάδες, καθώς και σε παλαίμαχους λάτρεις του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και του εθίμου του «Μπουρανί.

Έτσι με την έναρξη του Τριώδιου ο Δήμος Τυρνάβου μπαίνει στην τελική ευθεία με πληθώρα εκδηλώσεων στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, που κορυφώνονται την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 με τη Μεγάλη βραδινή Παρέλασης των Αρμάτων και την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 με το μοναδικό σατυρικό και διονυσιακό έθιμο του «Μπουρανί»..

(Πηγή larissanet.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή