"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Από τη στάνη στο πεζοδρόμιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Στον δρόμο των διεκδικήσεων στέλνει ξανά η κυβέρνηση τους κτηνοτρόφους, αυτή τη φορά λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Νέα ψέματα και νέες κακές πληρωμές στην εξισωτική αποζημίωση του 2014 καταγγέλλει ο κλάδος, με την Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) να αποφασίζει κινητοποιήσεις, καλώντας σε δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Γενάρη, στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οπως περιγράφουν κτηνοτρόφοι, έλαβαν μόλις το 60% του ποσού που δικαιούνταν, ενώ η πλειονότητα των συναδέλφων τους είδε στους λογαριασμούς «χαρτζιλίκι» 20 και 30 ευρώ. Ολα αυτά, ενώ η υπόσχεση για ταχύτερη καταβολή της εξισωτικής φέτος καλλιέργησε αισιόδοξες προσδοκίες και ενώ, επίσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο με δηλώσεις τύπου: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη και τους αγρότες».

Δηλώσεις που, όπως σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, «όχι μόνον ακούγονται ως κενά λόγια, αλλά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο και δεν πιστεύουν ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης. Δυστυχώς με νέα ψέματα προσπαθούν να καλύψουν τα παλιά. Με τις διακηρύξεις για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο παρά μόνο να αποσπάσουν την ψήφο αγροτών και κτηνοτρόφων», τονίζει.

Οι κτηνοτρόφοι στηρίζουν στην εξισωτική σημαντικό μέρος τους εισοδήματός τους. Ο κλάδος υπογραμμίζει ότι διεκδικεί την άμεση αποπληρωμή της εξισωτικής των ετών 2013 και 2014. Να σημειωθεί, τέλος, ότι με εγκύκλιό του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει πως οι ενστάσεις των κτηνοτρόφων μπορούν να υποβάλλονται σε διάστημα εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της λίστας των δικαιούχων.

Στέργιος Ζιαμπάκας, efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης